Çözüldü Bilgisayar çok ses çıkartıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mFxrag0

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 3200g
Asus Rtx 3060
Fury 24 GB Ram 8X3
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar herkese günaydın iyi sosyaller. Öncelikle daha önceden bahsetmiştim AMD R3 3200G bir işlemcim ve 3060 ekran kartının takılı olduğu bir PC'ye sahibim 1 yıl önce bilgim olmadan almıştım kusura bakmayın. Şimdi sorunum ise ben bu bigisayara ekran kartının almadan önce APU ekran kartı ileydim ancak şu an bilgisayarım 1 hafta oldu yanlış anlamayın ama ciğerini yırtıyor gerçekten ve oyun hevesim bile kalmadı. Bunu nasıl çözebilirim?(çok fazla hakim değilim kusura bakmayın)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sesin kaynağını bulmanız lazım.
Fandan gelen cızırtı şeklinde ise PC çalışırken fanlari elinizle durdurup kontrol ediniz yatakları arızalı olabilir. Ya da fana temas eden bir parça olabilir.
Onun dışında yüksek devirde çalışıp yüksek rüzgar sesi cikariyorsa bir şey diyemiyorum.
Sesin kaynağını bulmanız lazım.
Fandan gelen cızırtı şeklinde ise PC çalışırken fanlari elinizle durdurup kontrol ediniz yatakları arızalı olabilir. Ya da fana temas eden bir parça olabilir.
Onun dışında yüksek devirde çalışıp yüksek rüzgar sesi cikariyorsa bir şey diyemiyorum.

Çözüm
Arkadaşlar hayırlı akşamlar kusura bakmayın dışardaydım görmedim @Emrbuz arkadaşımın dediğini yaptım ve sorun kasanın kendi fanlarından geliyor 4 fan var ikisini durdurduğumda eski sesine geri geliyor ancak elimi çektiğimde cızırtı geri geliyor ayrıca işlemci boşta %30-%55 arası geziyor elimde ağiır oyunlar var onları denedim (RDR 2, Witcher 3, Forza Horizon 5, vb) hepsinde %95 üstü görüyorum ekran kartı boşta iken %5-%10 arası iken oyunlarda %50'yi geçmiyor.

Ciğerini yırtıyor derken neyi kast ediyorsunuz tam olarak sistem özelliklerinizi detaylı paylaşın.

Hocam ciğerini yırtyıyor derken PC'yi sabah açıyorum normal ama mesela markete gidip geliyorum 5 dk geçiyor PC hala masaüstünde hiçbir şey inmemesine rağmen sesi acayip artıyor demek istedim.

Sanırım yeni ekran kartı takmışsınız. Coil whine olabilir kartta.

3060 alırken o sorunlara baktım kasım 2023 de aldım ekran kartını.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı