Bilgisayar Donanımı Üzerine Meslekler?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Furkan Bektaş

Kilopat
Katılım
5 Eylül 2014
Mesajlar
3.709
Makaleler
14
İyi günler, yaşım 15, anadolu lisesi öğrencisiyim. Bilgisayar donanımı ile yakından ilgileniyorum ve gerçekten çok zevk alıyorum bundan. Hayatımın ilerleyen kısımlarında da buna uygun bir meslek seçmek istiyorum. Ya da başka bir meslek seçip, bu işi de hobi olarak mı yapmalıyım? Fikirlerinizi okumaktan zevk duyacağım. İyi Sosyal'ler.
 
Notların iyiyse sağlık sektörüne yönel. Güzel para kazanırsın bu sayede istediğin hobiyi yaparsın.
 
Donanımların nasıl çalıştığı, iç yapısı ile mi ilgin var, yoksa parçaları alıp sistemler toplayıp birleştirme gibi bir ilgi mi :)
 
Donanım konusunda açıkçası teknisyen olur isen belli yerler haricinde pek para kazanabileceğini sanmıyorum. Yazılım bu konuda daha iyi para var. Ama donanım konusunda belli alanlar üzerine yoğunlaşıp, eğitimlerini alırsan olabilir. En azından sevdiğin mesleği yaparsın.
 
Donanım kısmı çok kapsamlı. Örneğin data center, network alanı, veri depolama, güvenlik, ağ, big data gibi gibi alanlar var mühendislik işin içine girdiği alanlar bunlar.Daha da örnek verirsek, mikroişlemci tasarımı, programlanması, gömülü sistemler, otomasyon vs. gibi alanlar olabilir. Yazılım ne kadar derinse, donanım kısmı da o kadar derin ve daha karmaşıktır. Türkiye'de genellikle yazılım iş yapar gibi bir kanı vardır ama, bu dediğim sistemlerin olmayışı yazılımı boş yapar. Yani her iki alanda zengin; senin ilgi, alakan ve başarına bağlı. Eğer bu dediğim alanlarda gözün varsa bilgisayar mühendisliğine yönelebilirsin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı