Bilgisayar Donma Sorunu

$uicideBoy$

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı açtıktan sonra 2-3 saniye sonra bir yere tıkladıktan sonra donuyor, kasanın üstündeki reset tuşuna bastığımda da direk BIOS'u açıyor. Formatı da denedim çözülmedi sorun. Harddiskten kaynaklanan bir sorun olabilir mi?

arkaplanda fazlasıyla program açıktır yada kasada baya toz birikmiştir kasayı temizle ve arkaplandaki programlara bak.Sorun kasanın içindeki parçalardada olabilir temassızlık falan var mı diye bak.

Şimdi bilgisayarı yumrukladım reboot and select proper Boot device kısmı çıktı ne yapmalıyım

Yani formatı atarım UEFI ama bu bilgisayarın hard diski ölü müdür acep

Reallocated count hatası almıştım sabah HDTune Pro ile tarattığımda

+ Format diski seçerken disk may fail hatası da almıştım.

Sistemi yeniden farklı bir Windows ile formatla. Tüm diski sil öyle bölümlere ayır. 1. bölüme sistem kur. Evet; Hard Diskinde sorun olabilir.
Yumrum iyi gelmemiş. :) Temizliklerini yap; Ekran kartı ve Ram solotlarını diş fırçası ile temizle. Ekran kartı ve Ram girişinide temizle. Mümkünse herseyi sök detaylı bakım yap ve kasasız kur.

Bios ayarlarına girip bazı yerleri ayarlaman gerek sanırım. Sistem bilgilerini yazarsan daha iyi olur diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı