Bilgisayar donma sorunu

• Konuyu başlatan Skyt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 391

Skyt

Hectopat
Arkadaşlar 1 gün önce teslim aldığım PC hocası PCH S Class 1.0 bilgisayarıma R5 3600 ve SX8200 PRO 512 GB SSD değiştirmesi yaparak satın aldım.

Bilgisayarı kullanma fırsatım bu akşam oldu. 2 3 program yüklerken 1 saate yakın açık kaldı ve mouse donmaya başladı. Ara ara dondu ve daha sonra komple gitti. Ekran masaüstüne attı, siyah ekran üstüne beyaz bir kare ekran geldi ve bilgisayarı yeniden başlattım. Sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etti. Bunun sorunu ne olabilir, ne yapmalıyım?

Not : Bilgisayarı geldiği gibi kullanıyorum şuan hiçbir driver kurmadım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar 1 gün önce teslim aldığım PC hocası PCH S Class 1.0 bilgisayarıma R5 3600 ve SX8200 PRO 512 GB SSD değiştirmesi yaparak satın aldım.

Bilgisayarı kullanma fırsatım bu akşam oldu. 2 3 program yüklerken 1 saate yakın açık kaldı ve mouse donmaya başladı. Ara ara dondu ve daha sonra komple gitti. Ekran masaüstüne attı, siyah ekran üstüne beyaz bir kare ekran geldi ve bilgisayarı yeniden başlattım. Sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etti. Bunun sorunu ne olabilir, ne yapmalıyım?

Not : Bilgisayarı geldiği gibi kullanıyorum şuan hiçbir driver kurmadım.
Hocam olay görüntüleyicisine bakar mısın?Kernel power 41 hatası var mı?Xmp açıkken mi oluyor,yoksa kapalıykende mi?Ram anakart destek sayfasında var mı?Bu sorun olurken anakartta ez-debug led bölümünde herhangi bir led yanıyor mu?

Hocam olay görüntüleyicisine bakar mısın?Kernel power 41 hatası var mı?Xmp açıkken mi oluyor,yoksa kapalıykende mi?Ram anakart destek sayfasında var mı?Bu sorun olurken anakartta ez-debug led bölümünde herhangi bir led yanıyor mu?
Hocam olay görüntüleyicisine baktım ve evet 41 kernel power hatası veriyor bunun yanında EventLog Kernel-PnP
DistrubutedCom
DiverFrameWorks-UserMode
gibi hatalar mevcut ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edersen çok sevinirim
Lütfen ne yapabilirim bu sorun için
xmp açık değil ez-debug led yanmıyor

Son düzenleme:
Hocam olay görüntüleyicisine baktım ve evet 41 kernel power hatası veriyor bunun yanında EventLog Kernel-PnP
DistrubutedCom
DiverFrameWorks-UserMode

Gerekli tüm sürücü ve updateleride yaptıktan sonra deneyin.
DistrubutedCom
DiverFrameWorks-UserMode

Diğer hatalar nerede bulunuyor peki?Aynı bölümde mi?Mümkünse fotoğraf çekip atın.C:Windows>Minidump klasörünün içinede bir bakın.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı