Bilgisayar donuyor ama mouse hareket ediyor

CKA

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Team T-Force Vulcan Black 16 GB (2x8GB) 5600MHz CL40 DDR5 Gaming RAM (flBD516G5600HC40BDC01)
SSD veya HDD modeli
Kingston NV2 SNV2S/1000G 1TB 3500/2100MB/s PCI-e N
Ekran kartı
ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti OC DUAL-RTX4060 TI-O
Anakart
ASUS Prime A620M-E-CSM A620 AM5 soket DDR5 6400(OC
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 çekirdek 38MB önbellek
Merhaba,

2023 Kasım ayında İncehesap'tan hazır sistem aldım ve uzun zamandır hiçbir problem yaşamadan kullanıyordum. Son 2-3 aydır bilgisayar LoL'de oyun bulunca LoL'ün ekranı gelirken, Valorant başlatırken, bir oyundan çıkarken veya bir program açıkken başka bir şey açmaya çalıştığımda donuyor ama mouse hareket ediyor. Aynı zamanda örneğin Valorant'ı açtığımda kulaklıkta ana menü sesini duyabiliyorum ama ekrandaki hiçbir şeye tıklayamıyorum. CTRL+alt+delete gibi kısayolları da denediğimde tepki vermiyor mecbur reset atmak zorunda kalıyorum. Arka planda açık olan uygulamalar ise Steam Epic Games Vanguard Java gibi genel uygulamalar.

Sizce bu durumun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı? Çok sık olan ve aşırı rahatsız eden bir durum değil ama yine de yeni aldığım bir sistemde bunu yaşamak istemiyorum.

Bilgisayarın özelliklerini aşağıya bırakıyorum.

İşlemci soğutucu.
Gamepower nebula RGB CPU hava soğutucusu AMD AM5 / AM4 uyumlu.
Kasa.
1 X Frisby FC-9320G 600W 80+ dahili PSU'lu USB 3.0 4 X RGB fan midi Tower Gaming (oyuncu) kasa (45356)(ön tarafı ızgara)
Diğer özellikleri gerekli kısımlara girdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

2023 Kasım ayında İncehesap'tan hazır sistem aldım ve uzun zamandır hiçbir problem yaşamadan kullanıyordum. Son 2-3 aydır bilgisayar LoL'de oyun bulunca LoL'ün ekranı gelirken, Valorant başlatırken, bir oyundan çıkarken veya bir program açıkken başka bir şey açmaya çalıştığımda donuyor ama mouse hareket ediyor. Aynı zamanda örneğin Valorant'ı açtığımda kulaklıkta ana menü sesini duyabiliyorum ama ekrandaki hiçbir şeye tıklayamıyorum. CTRL+alt+delete gibi kısayolları da denediğimde tepki vermiyor mecbur reset atmak zorunda kalıyorum. Arka planda açık olan uygulamalar ise Steam Epic Games Vanguard Java gibi genel uygulamalar.

Sizce bu durumun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı? Çok sık olan ve aşırı rahatsız eden bir durum değil ama yine de yeni aldığım bir sistemde bunu yaşamak istemiyorum.

Bilgisayarın özelliklerini aşağıya bırakıyorum.

İşlemci soğutucu.
Gamepower nebula RGB CPU hava soğutucusu AMD AM5 / AM4 uyumlu.
Kasa.
1 X Frisby FC-9320G 600W 80+ dahili PSU'lu USB 3.0 4 X RGB fan midi Tower Gaming (oyuncu) kasa (45356)(ön tarafı ızgara)
Diğer özellikleri gerekli kısımlara girdim.
Diskleriniz de yani SSD veya HDD'den kaynaklanan bir durum olabilir. Görev yöneticisinden diskinizin kullanımını kontrol eder misiniz?

Diskleriniz de yani SSD veya HDD'den kaynaklanan bir durum olabilir. Görev Yöneticisi'nden diskinizin kullanımını kontrol eder misiniz?

Şu anlık bakamıyorum ama bakıp söyleyeceğim fakat genelde kontrol ediyordum ve yük altında bile %40'ın üstüne çıktığı durum olmuyordu. M.2 SSD'nin üstünde soğutucu bir kısım yok ana kartta acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Aynı durum tekrar yaşandı ve bu sefer video kaydına aldım o sebeple bu konuyu çözüldü işaretleyip yeni konu açıyorum. Yeni konunun linkini de düzenledikten sonra buraya ekleyeceğim.

Hata videosu

Yeni konu açmak ceza sebebiymiş bu sebeple bu konuya yazıyorum tabii bu konuyu daha kim görüp bana yardımcı olacak onu da anlamış değilim ama hata videosunu link olarak bıraktım umarım biri görüp yardımcı olur.

Son düzenleme:
@CKA aynı sorunu yaşıyorum çözebildiniz mi?

Çözdüm sayılır hala ayda bir kere falan oluyor ama benim sorunum hep Riot oyunlarıyla alakalıydı. Silip tekrar yükleme yaptım problem devam ediyor fakat dikkate almıyorum artık. Bende 5. nesil AMD işlemci var ve çok ısınmalarıyla meşhurlar bundan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı