Bilgisayar donuyor, SATA kablosunu çıkartıp takınca düzeliyor

Eski sistemimde de sık sık oluyordu bu durum.

1/Bıos'un verdiği uyarıyı yazabilir misin? Reboot or Install Proper Boot Device diye bir uyarı alıyor musun? Ya da S.M.A.R.T. Status BAD, Backup and Replace. Press F1 to Resume gibi bir hata görünüyor mu?

2/Boot edebildiğinizde S.M.A.R.T verilerin ne durumda?

3/Güç ve veri kablolarının sağlam olduğundan emin misin? Başka kablolarda denedin mi?

4/PSUnun sağlam olduğundan emin misin?

5/Windows açılışında bunla ilgili bir uyarı var mı? Inaccessable Boot Device gibi.

6/Bir ihtimal durum RAMlerden de olabilir. (Hiç ummadığınız şeylerin altından RAM çıkabiliyor.) Ramleri memtest86 ile kontrol etmeni öneririm.

Montajını kim yaptı bu bilgisayarın ?
Bilgisayarımın montajını ben yaptım, sizin videolarınız yardımı ile. BIOS üzerinde hiçbir oynama yapmadım, güncellemek dışında.
Fakat bu sorunu sık sık yaşamıyorum, bu iletilerimi'de şuan kullandığım bilgisayardan yazıyorum çalışır durumda, ama sorunun kaynağını bilemiyorum.

Merhabalar !
Arkadaşlar yine aynı sorunu yaşıyorum bu sefer aldığım hatayı yazma fırsatım oldum aşağıda belirttiğim hatayı alıyorum;

The current BIOS setting do not fully support the boot device.
Click ok to enter the BIOS setup.
Go to Advanced > Boot > CSM Parameters, and adjust the CSM(Compatibility support module) settings to enable the boot device
OK

Nasıl çöze bilirim bilmiyorum lütfen yardım edin.Daha öncede belirttiğim gibi sürekli değil güncelleme ve oyun esnasında almıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı