Bilgisayar DualShock 4'ü ses aygıtı olarak görülyor

EsekKuyrugu

Hectopat
Katılım
9 Mayıs 2020
Mesajlar
147
Çözümler
1
Arkadaşlar daha önce "bilgisayar DualShock 4'ü görmüyor" diye bir konu açmıştım. Hiç cevap gelmemişti ve sorunumla baş başayım o zamandan beridir. DualShock 4'ü hiçbir şekilde bilgisayarda kullanamıyorum. İnputmapper denedim, DS4Windows denedim ama onlar bile işe yaramadı. Farklı kablolarla, farklı kolla denedim ama yine çalışmadı. O yüzden büyük ihtimalle bilgisayardan bir ayarı bozduğumu düşünüyorum çünkü eskiden sorunsuz çalışıyordu ve bir anda böyle oldu. Neyse bugün yeniden umutsuzca denemek istedim ve kabloyla kolu bağlayınca Bluetooth sekmesinde cihazın ses aygıtı olarak algılandığını gördüm. Acaba bundan dolayı mı çalışmıyor? Ses aygıtı olarak görmezse çalışır mı? Eğer çalışacaksa nasıl ses aygıtı sekmesinden çıkaracağım?

1640857449511.png
 
Öncelikle bazı driver lar ile çakışabiliyor. Bazıları farklı şekilde tanımasına neden olabiliyor. Öncelikle ses olarak tanımasını engellemen gerekiyor daha sonra daha önce denediğin tercihlerle başarılı olabilirsin diye düşünüyorum. Bunu da ses olarak unutturmak için aygıt yöneticisinden ilgili donanımı seç(cihaz takılı olsun ki hangisi olduğunu gömen için) sağ tık yapıp özellikler dediğinde çıkan menüde sürücü kısmına gel. Orada cihazı kaldır diyorsun, sürücüyü de sileyim midiye soracak sürücüyü de sil ki tekrar taktığında o driver ı görmesin. Birde bu şekilde dene bakalım
 
Öncelikle bazı driverlar ile çakışabiliyor. Bazıları farklı şekilde tanımasına neden olabiliyor. Öncelikle ses olarak tanımasını engellemen gerekiyor daha sonra daha önce denediğin tercihlerle başarılı olabilirsin diye düşünüyorum. Bunu da ses olarak unutturmak için aygıt yöneticisinden ilgili donanımı seç(cihaz takılı olsun ki hangisi olduğunu gömen için) sağ tık yapıp özellikler dediğinde çıkan menüde sürücü kısmına gel. Orada cihazı kaldır diyorsun, sürücüyü de sileyim midiye soracak sürücüyü de sil ki tekrar taktığında o driver ı görmesin. Bir de bu şekilde dene bakalım.

Cihazı dediğiniz şekilde kaldırdım ve yeniden bağlattığımda tekrardan ses aygıtı olarak algıladı. Driver sil derken neyi kastettiniz nereden sileceğim?
 
Cihazı takmadan önce DS4 Windows'u açık bırakıyorsunuz değil mi? Eğer ses olarak Masaüstünde sağ altta bulunan ses simgesine sağ tıklayıp "Ses Efekti"ni aç. Ardından kayıttan yürüt kısmında cihazı bul ve sağ tıklayıp devre dışı bırak. Tekrar çıkarıp tak ama dediğim gibi bu sefer DS4 Windows açık olsun.
 
Cihazı takmadan önce DS4 Windows'u açık bırakıyorsunuz değil mi?

Evet. Ama sorunu DS4 Windows kaynaklı sanmayın. Mesela bazı oyunlar bu programlar olmadan bile DualShock 4 ile oynanır çünkü desteği vardır. Artık o oyunlar bile algılamıyor. Çünkü direkt bilgisayarın kendisi "oyun kolu" olarak algılamıyor.
 
DS4'ü bilmiyorum kullanmadım daha önce ama L2 tuşunun altında bir delik var o reset tuşu kolun. Reset atmayı deneyebilirsin yine aynısın yapıyorsa, kabloyla PC'ye bağladıktan sonra ses ayarlarına gidip devre dışı bırakıp kabloyu PC'den çıkartıp tekrar takıp deneyebilirsin.

Bende de çözümler tükendi. Umarım olur.

(Edit: İlk kabloyla bağlayıp dene istersen olmazsa reset atarsın kola)
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    31,6 KB · Görüntüleme: 33
DS4'ü bilmiyorum kullanmadım daha önce ama L2 tuşunun altında bir delik var o reset tuşu kolun. Reset atmayı deneyebilirsin yine aynısın yapıyorsa, kabloyla PC'ye bağladıktan sonra ses ayarlarına gidip devre dışı bırakıp kabloyu PC'den çıkartıp tekrar takıp deneyebilirsin.

Bende de çözümler tükendi. Umarım olur.

(Edit: İlk kabloyla bağlayıp dene istersen olmazsa reset atarsın kola)

2 çözümü de denedim işe yaramadı. Zaten sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum koldan kaynaklı değil.

**Düzeltme**

Diğer kolu takıp Bluetooth sayfasını kontrol ettim ve kolun ses aygıtlarında değil "diğer cihazlar" sekmesinde belirdiğini gördüm. Ama sıkıntı şu hala aynı şekilde hiçbir işlevi yok Steam, Inputmapper ve DS4Windows gibi programlar kolu tespit edemiyor. O yüzden dediğim gibi sorun büyük ihtimalle bilgisayardan kaynaklı.

1641730754017.png
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı