Bilgisayar düzgün açılmıyor

Karabaht

Decapat
Merhabalar, bilgisayarın tuşuna basıyorum bilgisayar çalışıyor ama herhangi bir ekran gelmiyor. Çalışması için Power tuşunu kapatıp kabloyu çıkarıyorum, sonra tekrar kabloyu takıp tuşunu açıyorum ve o şekilde çalışıyor. Bir yerde DisplayPort kablosunun bilgisayar kapalı olsa dahi anakartan elektrik çektiğini okumuştum. Böyle bir durum olabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Daha önce hiç böyle yapmıyordu CMOS sıfırla olayı ne yazık ki işe yaramadı.

Bir yerde DisplayPort kablosunun bilgisayar kapalı olsa dahi anakartan elektrik çektiğini okumuştum.

Ben buna cevap vereyim. Bilgisayarınızı kapattıktan sonra dahi içinden akım geçmeye devam eder bu doğru örneğin kapalı bir bilgisayarın, televizyonun ya da prize bağlı bir şeyin elektrik dalgalanması, ani-dengesiz voltajda kapalı olsa da yanma olayı var. Basit olarak yıldırım/şimşek çakmalarında elektronik cihazları prizden çekersiniz, aynı mantık.
Güç kaynağınız nedir ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı