Bilgisayar E-Tab 4 tableti görmüyor

296822

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
19
Yandan şarjlı E-Tab 4'e stock ROM atacaktım fakat PC, tableti görmüyor. Ayarlar üzerinde değişiklik yapılmadı. Tablet açılınca aktivasyon ekranına atıyor, ve aktivasyon şifremizi unuttuk. Sürücüyü kuracaktık fakat bilgisayar tableti göremiyor. Recovery mode üzerinden denedim bunu.

Yandan şarjlı E-Tab 4'e stock ROM atacaktım fakat PC, tableti görmüyor. Ayarlar üzerinde değişiklik yapılmadı. Tablet açılınca aktivasyon ekranına atıyor, ve aktivasyon şifremizi unuttuk. Sürücüyü kuracaktık fakat bilgisayar tableti göremiyor. Recovery mode üzerinden denedim bunu.

Brmesi önemli değil.
Flashtool un görmesi yeterli.

USB driverlarını indirin. Bende de oldu. Hatta konuyu buraya atayım.

• Cihazı bilgisayara bağladıktan sonra cihazın USB'den şarj olduğuna dair bir bildirim gelecektir. Bildirime tıkla ve seçenekler arasından "dosya aktarma (MTP)"yi seç. Artık bilgisayar cihazı tanıyacaktır.

• Ayarlar'dan geliştirici seçeneklerine gir. Geliştirici seçenekleri açık değilse: Ayarlardan "telefon hakkında"ya gir ve "yapı numarasına" 7 kere hızlıca dokun. İlk dokunmada "geliştici olmanıza 6 kaldı" diye bildirim gelecektir. (markalarda isimler değişebilir eğer yapı numarası yoksa oradaki her şeye 7 kere dokun biri tutar) geliştirici seçenekleri açıldıktan sonra oradan "USB hata ayıklama"yı aktif et.

Bu da olmazsa demek ki bilgisayarda cihazına uygun driver yoktur. Eğer driver kurulumunu düzgün yapabilirsen sorunun %100 çözülür:
  • Windows'daki arama çubuğuna "aygıt yöneticisi" yaz. Oradan "taşınabilir aygıtlar" listesinde cihazın bulunuyorsa tıkla. Eğer yoksa "diğer aygıtlar" listesinde "bilinmeyen aygıt" olarak bulunuyordur. (eğer hangi aygıtı seçeceğini kestiremiyorsan. USB kabloyu bilgisayara takıp çıkar. Listede yeni gelen aygıt senin cihazın olacaktır.) Ona tıkla. Açılan pencereden "sürücü" sekmesine gel ve "sürücüyü güncelle" seçeneğine tıkla. Bundan sonrasını maddeler halinde yazıyorum:
  1. "sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara"ya bas. Ve ilerle.
  2. "bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver"e bas. Ve ilerle.
  3. Aygıt türünü seçme penceresi açılacaktır. (duruma göre burası sana gelmeyebilir. Bir sonraki adımdan devam edersin.) Aygıt türü olarak " medya değiştiricisi aygıtları"nı seç. Ve ilerle.
  4. Aygıt sürücüsü yükleme penceresi açılınca listeden "MTP USB device"yi seç. Ve sürücüyü kurmak için ilerle. Eğer listede bu sürücü yoksa, aynı ekrandaki "disketi var"a tıkla. Cihazının marka/modelini Google'da aratarak (ör: Galaxy A5 driver) uygun sürücüyü indir. Disket olarak indirdiğini seç.

1629135860851.png

Bu uygulama görmüyor. Fatih Projesi'nin sitesinden indirdim.
USB driverlarını indirin. Bende de oldu. Hatta konuyu buraya atayım.
Tablet açıldığı gibi aktivasyon ekranına atıyor. Yazılım atmayı düşünüyorum.
@SypeR

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1140048

Bu uygulama görmüyor. Fatih Projesi'nin sitesinden indirdim.

Tablet açıldığı gibi aktivasyon ekranına atıyor. Yazılım atmayı düşünüyorum.
@SypeR

Bunu uyguladınız mı?
Bu işlem için cihazı açmanıza gerek yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@zeki1981 Hocam PC tableti görmüyor, görse sıkıntı yok zaten. Sürücü yüklenmiyor. Sistemim:

• Windows 7 Professional 32-bit
  • AMD Athlon II X2 245 2C/2T 2.90GHz
  • 2GB DDR2 800MHz RAM 1x2
  • ZOTAC GeForce 9500GT 1GB GDDR2
  • 500GB TOSHIBA DT01ACA050 SCSI HDD 7200RPM

Öncelikle cihazı USB 2.0 portu üzerinden bağladığınızdan emin olun. Ardından cihazın orijinal, kilidi kaldırılmış yazılımını indirin.
Ardından içerisindeki USB sürücüyü bilgisayara kurun. Tableti "Güç" + "Ses Açma" (böyle olması lazım) tuşlarına aynı anda basarak Kurtarma moduna alın. Ekranda "Komut yok." uyarısı çıkarsa kurtarma moduna girmişsiniz demektir. Ses açma veya kısma tuşlarına rastgele basın. Belli bir basışı geçtikten sonra normal menü listesi karşınıza gelecektir.

Bundan sonra yapmanız gereken şey şu: Cihazı bilgisayara takmak ve Aygıt Yöneticisi üzerinden cihazın düzgün tanındığından emin olmak. Eğer üzerinde ünlem var ise el ile indirdiğiniz ZIP içerisindeki sürücüyü o cihaza tanıtmak olacaktır. Bunu da yaptıktan sonra içerisindeki ThinkDownloader'ı kullanarak güncel ROM'u yükleyebilirsiniz.

Gerçi, bu dediklerim yükleme rehberi içerisinde de yazıyor olmalı. Öyle hatırlıyorum.

Öncelikle cihazı USB 2.0 portu üzerinden bağladığınızdan emin olun. Ardından cihazın orijinal, kilidi kaldırılmış yazılımını indirin.
Ardından içerisindeki USB sürücüyü bilgisayara kurun. Tableti "Güç" + "Ses Açma" (böyle olması lazım) tuşlarına aynı anda basarak Kurtarma moduna alın. Ekranda "Komut yok." uyarısı çıkarsa kurtarma moduna girmişsiniz demektir. Ses açma veya kısma tuşlarına rastgele basın. Belli bir basışı geçtikten sonra normal menü listesi karşınıza gelecektir.

Bundan sonra yapmanız gereken şey şu: Cihazı bilgisayara takmak ve Aygıt Yöneticisi üzerinden cihazın düzgün tanındığından emin olmak. Eğer üzerinde ünlem var ise el ile indirdiğiniz ZIP içerisindeki sürücüyü o cihaza tanıtmak olacaktır. Bunu da yaptıktan sonra içerisindeki ThinkDownloader'ı kullanarak güncel ROM'u yükleyebilirsiniz.

Gerçi, bu dediklerim yükleme rehberi içerisinde de yazıyor olmalı. Öyle hatırlıyorum.
Hocam gözükmüyor Aygıt Yöneticisi'nde. Ünlemle dahi yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı