- Makaleler
- 2
Bir şekilde bilgisayar donanımlarım bozulmaya başlıyor kulaklık, hoparlör vesaire. Ellerim terlediği için 2 fan kullanıyorum birisi monitörden Type-A ile güç alıyor diğeri ise prize bağlanıyor. Genelde prize bağlı olan fanı kapattığımda bazen bilgisayarın sesi kesiliyor bazen ekran gidiyor. Bazen bilgisayarı açıyorum ve ses kartım çalışıyor gözüküyor fakat ses falan gelmiyor bilgisayara takıp çıkarıyorum. Geçenlerde kulaklığım(ses kartına bağlı) bir anda sağ kulağı %80 ses azaldı. Garantiden yenisi geldi bir sorun yok fakat o ara ben 2. kulaklık aldım (ziigaat Horizon) ve ucuz bir mal değil, bunun da bozulacağından korkuyorum.
Şimdi ise bu konuyu açmama sebep veren durum ise hoparlörlerim. Yine başka bir ses kartıyla PC'ye bağlı, sekmede alt ve yukarı hareket ettirince üfleme sesine benzer ses çıkıyor ve sabit, sürekli olarak cızırtı sesi geliyor. Buna sebep olan şey nedir? Ne yapabilir bunu?
Herhangi bir elektrik kaçağı yok, topraklı, akım korumalı priz var, daha alabileceğim bir önlem var mı? Geçenlerde faremde kullandığım Type-A - Type-C kablo bozuldu.
Şimdi ise bu konuyu açmama sebep veren durum ise hoparlörlerim. Yine başka bir ses kartıyla PC'ye bağlı, sekmede alt ve yukarı hareket ettirince üfleme sesine benzer ses çıkıyor ve sabit, sürekli olarak cızırtı sesi geliyor. Buna sebep olan şey nedir? Ne yapabilir bunu?
Herhangi bir elektrik kaçağı yok, topraklı, akım korumalı priz var, daha alabileceğim bir önlem var mı? Geçenlerde faremde kullandığım Type-A - Type-C kablo bozuldu.
Son düzenleyen: Moderatör: