Bilgisayar ekipmanları anlık bozuluyor

Makaleler
2
Bir şekilde bilgisayar donanımlarım bozulmaya başlıyor kulaklık, hoparlör vesaire. Ellerim terlediği için 2 fan kullanıyorum birisi monitörden Type-A ile güç alıyor diğeri ise prize bağlanıyor. Genelde prize bağlı olan fanı kapattığımda bazen bilgisayarın sesi kesiliyor bazen ekran gidiyor. Bazen bilgisayarı açıyorum ve ses kartım çalışıyor gözüküyor fakat ses falan gelmiyor bilgisayara takıp çıkarıyorum. Geçenlerde kulaklığım(ses kartına bağlı) bir anda sağ kulağı %80 ses azaldı. Garantiden yenisi geldi bir sorun yok fakat o ara ben 2. kulaklık aldım (ziigaat Horizon) ve ucuz bir mal değil, bunun da bozulacağından korkuyorum.

Şimdi ise bu konuyu açmama sebep veren durum ise hoparlörlerim. Yine başka bir ses kartıyla PC'ye bağlı, sekmede alt ve yukarı hareket ettirince üfleme sesine benzer ses çıkıyor ve sabit, sürekli olarak cızırtı sesi geliyor. Buna sebep olan şey nedir? Ne yapabilir bunu?

Herhangi bir elektrik kaçağı yok, topraklı, akım korumalı priz var, daha alabileceğim bir önlem var mı? Geçenlerde faremde kullandığım Type-A - Type-C kablo bozuldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynarken vs benim pc'de aynı şekilde ara sıra donuyor takılıyor, ekran gidiyor sanki voltaj yiyormuş gibi. Bilgisayarı kullandığım prizlerden telefonu şarj etmeye çalıştıgım zaman telefonun içindeki şarjı emiyor. Çoklu sözde "akım korumalı" prize usb ile takıp şarj etmeye çalıştıgım zaman ya şarj etmiyor ya telin içindeki şarjı sömürüyor. Sorun prizlerden kaynaklanıyor. Şimdi ben de düzgn kaliteli priz alacağım. Eğer bilgisayarımın içindeki güç kaynağı üst düzey kaliteli güç kaynağı olmasaydı şu an bunu yazıyor olmazdım. Kaliteli güç kaynağı ve kaliteli priz her şeydir. Ve ayrıca aynen benim de bir tane type-c kablomu bozdu prizlerden biri. 🤣 🤣 Konuyu sanki ben açmışım gibi hissediyorum şu an.

Acaba ekipmanlarınızı bağladığınız duvar veya uzatma prizlerinde topraklama var mı? Bende topraklama olmasına rağmen hoparlörüme güç verdiğimde bazen sadece ekranlar saniyelik gidip geliyorlar. Sanırım amfi özelliği nedeniyle anlık güç dalgalanması yaratıyor ama sadece monitörlerde. Kalitesiz ses aktarım kabloları nedeniyle de eski hoparlörlerimde dipses yaşıyordum. Tüm kablo tesisatını kaliteli olanlarla deeğiştirince o sorun da ortadan kalkmıştı. Sorun yaşadığınızı düşündüğünüz cihazları da ayrı bir duvar prizinden güç vererek çalıştırın. Diğer ekipmanlarla aynı duvar prizi veya uzatma kablosundan ayrı bağlamayı bir deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı