Bilgisayar ekrana tek renk veriyor ve çalışmayı durduruyor

godmode1

Decapat
Arkadaşlar son iki gündür böyle bir şey ile karşı karşıyayım. Bilgisayar normal şekilde çalışıyor. Oyun oynayıp dizi izliyorum,sonra bir anda tek renk oluyor ekran ve elimle kasadan kapatmak zorunda kalıyorum bilgisayarı. Buna ne sebep olabilir?

20190421_234710.jpg

Tekrar aynı durumu yaşadım şuan. Oyundan çıktım. Discorda girdim link vardı video ona tıkladım şuan tamamen ekranım sarımsı bir renk... yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Ekran kartı nin giriş ve çıkışlarını kontrol ediniz ama büyük ihtimalle kartda çip arızası var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özelliklerinizi belirtin lütfen.

Ekran kartınızdan dolayı bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Kaç yıllık kart kullanıyorsunuz?
Önceki yandı. Şuanki kartımı yeni aldım 1 hafta olmadı
Ben de oyumu ekran kartı arızasından yana kullanacağım.
Ekran kartım yeni geldi hocam. Yani arıza ile gelmiş olabilir tabi ama nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim.
Şuan bilgisayarımı açtım tekrar aynı ekran geldi bu sefer mor renkte. Bilgisayarı açalı iki dakika bile olmamıştı. İlk defa bu kadar erken oldu.
Bilgisayar o duruma geldikten sonra yeniden başlatıyorum ve linkini atacağım uyarıyı alıyorum ekran kartı yazılımından. "Default Radeon WattMan settings has been resto... | Community

Son düzenleme:
Önceki yandı. Şu anki kartımı yeni aldım 1 hafta olmadı.

Bilgisayar o duruma geldikten sonra yeniden başlatıyorum ve linkini atacağım uyarıyı alıyorum ekran kartı yazılımından. "Default Radeon WattMan settings has been resto... | Community

İnsanlar yazılımsal bir hata olduğunu söylüyor. Bazıları Windows 7'ye geçiş yapınca sorunun ortadan kalktığını söylemiş. İmkanınız varsa deneyebilirsiniz. İşe yararsa o zaman Windows ve AMD tarafında sürücü güncellemesi bekleyeceksiniz.

İnsanlar yazılımsal bir hata olduğunu söylüyor. Bazıları Windows 7'ye geçiş yapınca sorunun ortadan kalktığını söylemiş. İmkanınız varsa deneyebilirsiniz. İşe yararsa o zaman Windows ve AMD tarafında sürücü güncellemesi bekleyeceksiniz.
Yazılımı bir sürüm eski yazılıma çevirdim. İki bölüm dizi izledim ve şimdilik sorun yaşamadım. Eğer tekrarlarsa ne yapacağımı bilmiyorum. Windows 7 ye geçmek istemiyorum ve daha önce hiç sistem kurmadım. Bu şekilde yeni yazılım beklemek istemiyorum. Tam bir muamma ve canımı çok sıkıyor. Tekrar olmaması dileği ile beklemedeyim.
Kart ısınınca yapıyor mu ?
Kartım altmış dereceye gelinceye kadar fanlarını çalıştırmıyor. Altmış dereceyi aşınca altmış dört dereceyi aşmıyor. Isınma ile bir alakası yok diye tahmin ediyorum.
Aynı sorun :/ 15.56
Bios update yaptım sorun devam ediyor.
Güç seçeneklerinden fast boot'u kapatırsan sorun düzelir tarzında bir şey okudum attığım linkte. Kapattım fakat yine aynı ekranı aldım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı