Çözüldü Bilgisayar ekranı kararıyor ve fanları hızlanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

crimlex

Hectopat
Sorunum ilk defa dün, Bannerlord oynarken başladı. Bir arkadaşın daha yaşadığını gördüm, bir de Battlefield 5 indirip denedim. Yine aynı. Ardından OCCT'de test modunu Power'a alarak yaptım. Yine kapandı. Driver'lar güncel. Çıldıracağım sabahtan beri bununla uğraşıyorum. Sistemim:
Ryzen 5 3600.
B450 TUF Pro-Gaming.
ROG STRIX 2060 A6G.
G.Skill Trident Z 8 GB 3200MHz.
Seagate 1TB Barracuda.
Cooler Master MWE 650W.
MB511.

Çözüm
Kardeşim sistemimiz birebir aynı ekran kartı Driver'ini sil baştan yükle benim öyle düzeldi.
Evet. Direk kasanın tuşundan kapatıp açıyorum.
Evet,şimdi kontrol ettim.Anakartınızda debug led bölümü yok.Anladığım kadarıyla ekran kartı sorunu gibi duruyor.Formatla düzeleceğini sanmıyorum.Neredeyse aynı sorunları bende yaşıyordum.Ekran kartı arızalı çıktı.Onarım yapıldı.Hala serviste parçalar.Bir sorun yok dediler.Alıp deneyeceğim.

Evet,şimdi kontrol ettim.Anakartınızda debug led bölümü yok.Anladığım kadarıyla ekran kartı sorunu gibi duruyor.Formatla düzeleceğini sanmıyorum.Neredeyse aynı sorunları bende yaşıyordum.Ekran kartı arızalı çıktı.Onarım yapıldı.
O zaman yarın garantiye mi yollayayım ? Aslında servise yollamayı da pek istemiyorum, 20-25 gün bekleyenleri gördüm bir kaç defa.

Deneyeyim de acaba DDU ile kaldırıp kurma kısmını mı yanlış yapıyorum ? DDU dan kaldırıp NVİDİA'nın sitesinden indirip özel kurulum ardından temiz kurulum yapıyoruz dimi?
@karasis6161 Dostum sana WhatsApp üzerinden ulaşabilir miyim ?
Bu arada driver silip denedim bir sıkıntı olmadı ama ekran kartını Microsoft Basic Display Adapter olarak görüyor. Testte de 1-3 fps arası alıyordum. Yükleyeyim mi driver'ları tekrar ? Veya eski bir sürümle de deneyebilirim.

Merhabalar aynı sorun bende de var bios güncel DDU'yla manuel driver silip yükledim sorun devam ediyor. OCCT testlerinde herhangi bir sıkıntı çıkmadı.
Ben driver'ı özel kurarak düzelttim. Yaptıklarım şöyle: DDU ile driver sildim. Nvidia'nın sitesinden driver'ları indirip, özel kurulum yapıp temiz kurulum seçeneğini işaretledim. Bunu ilk yaptığımda bende de devam etti. 2-3 saat takıldıktan sonra yine oldu. Sonra tekrar yükleyip, düzelttim. Ama bende OCCT'de de yapıyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı