Bilgisayar elektrik çarpıyor

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba benim kabloda temassızlık var yani nadiren kabloya dokununca PC kapanıyor ve çıldırıyorum. Neyse kasamın kenarlarına dokununca yani nasıl desem hafif dokununca elektrik çarpiyor. Geçen yüzümü çarptim sizce neden oluyor olabilir? Kasa demir gibi bir şeyden yapilmiş sanirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
O sorun bendede vardı kasanın kapak vidalarının birine bir kablo tutturdum diğer ucunuda duvara deyecek şekilde sabitledim ve çözüldü sorun genellikle prizlerdeki topraklamanın yetersizliğinden oluyor kabloyu da değiştirebilirseniz bi el atın bence

Hocam bende de cızırtılar geliyordu. Üçlü prizin çekildiği prizde sorun varmış. Belki sizin farklıdır bilemiyorum.

Bende de bu şekilde bir problem vardı. Sadece kasa değil yazıcının vidalarından, buzdolabının yüzeyinden, klavyenin metal yüzeyinden hafif derecede elektrik çarpmasını hissedebiliyordum. Elektrikçi çağırdığımızda eve giren elektrik kablosunda temassızlık tespit etti ve tamirini gerçekleştirdi. Şu anda böyle bir problem kalmadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı