Bilgisayar elektrik çarpıyor

370794

Hectopat
1 yıldan uzun süredir HP marka laptop kullanıyorum. Bugün fark ettim bilgisayarı bacağımın üstünden kenara kaldırıp koyacakken altını tutunca elimi elektrik çarptı. Çok acıttı denmez ama acıttı biraz. İlk kez bugün böyle bir şey yaşadım, çıtır çıtır ses de çıktı ve birkaç kez oldu. Neden olur?

Elektrik kaçağı vardır dikkat edin patlama yangın vesaire olabilir bilgisayarcıya götürün en acilinden.

1 yıldan uzun süredir HP marka laptop kullanıyorum. Bugün fark ettim bilgisayarı bacağımın üstünden kenara kaldırıp koyacakken altını tutunca elimi elektrik çarptı. Çok acıttı denmez ama acıttı biraz. İlk kez bugün böyle bir şey yaşadım, çıtır çıtır ses de çıktı ve birkaç kez oldu. Neden olur?

Topraklama yetersizdir hocam.

Muhtemelen statik elektrik birikmiştir. Arkadaşların dediği gibi hiç uzatmadan götürmeniz gerek. Aksi takdirde zarar verebilir. Götürmeden önce kasaya bağlı olan fişi çekin. Sonra 30 saniye güç tuşuna basılı tutun. Bu statik elektriği boşaltabilir. Ama en temizinden bilgisayarcıya götürmek şart.

Düzenleme: Laptopmuş görmemişim. Arkadaşların dediği gibi baktırın.

Ayni durum ben sony laptoptada mevcut. Kasa uzerindenki boyalari kavlamis. Oralardan ufak ufak çarpıyordu. Bende para bandı ile kapladım oraları. Simdi rahatım XD

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı