Bilgisayar en doğru şekilde nasıl kapatılır?

gırtlak kanseri

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımı daha yeni aldım. Bilgisayarı kapattıktan sonra PSU tuşunu kapatıp prizden çekiyorum. Elektrik dalgalanmasına karşı. Doğru bir şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows simgesine sağ tıklayıp sol tıklayabilirsiniz veya Windows simgesine sol sol tıklayıp kapat düğmesinden kapatabilirsin (hızlı başlatma açıksa öyle bir özellik var denetim masasında güç ve tasarrufun aldın da bir yerde internette bakıp yapabilirsin ama yapmak istemiyorsan Shift'e basıp da yapacaksın her seferinde diğer türlü kapanır sistem ama hızlıdan açılır geçici olarak saklar işlemcide mi RAM'da mi bir yerde)

Kasa Power tuşundan kapatınca tam kapanmıyor diye biliyorum uyku moduna geçiyor.
Basılı tutarak kapatıyorum zaten kapanıyor ekranı uzun sürdüğü için :)
Bu şekilde tam olarak kapanıyor, kendimi bildim bileli yapıyorum hiçbir sorun görmedim

Kasa Power tuşundan kapatınca tam kapanmıyor diye biliyorum uyku moduna geçiyor.

Denetim Masası'ndan güç ve tasarrufun altında yanda bir yere girince alta tıkı kapatırsan shife basmadan oluyor normal kapanıyor açıyor diğer türlü dediğin gibi kapanıyor ama Windows kendini uykuya alıyor.

Basılı tutarak kapatıyorum zaten kapanıyor ekranı uzun sürdüğü için :)
Bu şekilde tam olarak kapanıyor, kendimi bildim bileli yapıyorum hiçbir sorun görmedim.

Sistemizin ömrünü kısaltıyorsunuz.

Windows simgesine sağ tıklayıp sol tıklayabilirsiniz veya Windows simgesine sol sol tıklayıp kapat düğmesinden kapatabilirsin (hızlı başlatma açıksa öyle bir özellik var denetim masasında güç ve tasarrufun aldın da bir yerde internette bakıp yapabilirsin ama yapmak istemiyorsan Shift'e basıp da yapacaksın her seferinde diğer türlü kapanır sistem ama hızlıdan açılır geçici olarak saklar işlemcide mi RAM'da mi bir yerde)
Hocam o hızlı başlatma ayarını kapattım ben masaüstü bilgisayarım ssd olduğu için kapatmamı önerdiler

Prizden çekmene gerek yok bence ama farketmez nasıl rahat edebiliyorsan öyle yap.
Bende psu şalterini kapatıyorum.
İçim rahat etsin diye ama psuyu sürekli kapatıp açmak iyi değil sanırım

Hocam o hızlı başlatma ayarını kapattım ben masaüstü bilgisayarım ssd olduğu için kapatmamı önerdiler

İçim rahat etsin diye ama psuyu sürekli kapatıp açmak iyi değil sanırım
Hayır herhangi bir sorun yaratmaz o şalteri kapatıp açman. Yıllardır bu şekilde kullanmaktayım. Sorun yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı