Selam dostlar, soru başlıkta görüldüğü gibi net bir soru. Lütfen ''bence'' veya ''duymuştum''' gibi cümleler yerine kesin bilgiler ile yorum yapalım. Ben Black Desert Online oynuyorum ve oyunu görev çubuğuna alıp 2-3 gün açık bıraktığım oluyor. Sonra sistemi yeniden başlatıyor ve tekrardan aynısını yapıyorum. Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Dostum SSD yok bir şey yok. Açıyorum 10 dakikada kendine zor geliyordu makina. Çok dökümanım belgem gitti ya. Artık hiç açık bırakmıyorum vallahi acıyorum sisteme.
İki gün önce aldım bu görüntüyü. Bir saat kadar sonra da kapattım bilgisayarı dinlensin diye. Kapatmadan önce meraktan bir kontrol ettim. Isınma, veya performans düşüklüğü gibi bir sorun yoktu. Hatta şunu söylemek istiyorum. Ertesi gün PC'yi açtığımda önceki günden biraz daha yavaştı. Yarım saat sonra falan toparladı.
Bana kalsa böyle devam ederdi de annemin ısrarı üzerine kapatmak zorunda kaldım Kısacası elektrik faturası dışında bir sorun olmuyor. Çizgi RMA Services | PC Güç Hesaplayıcısı sitesinden aylık elektrik kullanımına bakabilirsin. Elektrik fiyatlarının dinamikliğinden belki değişiklik gösterebilir ancak yakın sonuçlar veriyor.
İki gün önce aldım bu görüntüyü. Bir saat kadar sonra da kapattım bilgisayarı dinlensin diye. Kapatmadan önce meraktan bir kontrol ettim. Isınma, veya performans düşüklüğü gibi bir sorun yoktu. Hatta şunu söylemek istiyorum. Ertesi gün PC'yi açtığımda önceki günden biraz daha yavaştı. Yarım saat sonra falan toparladı.
Uzun süre açık kalması herhangi bir sorun çıkarmaz.
Sadece elektrik kesintisi için UPS ya da akım korumalı priz almanı tavsiye ederim.
Ara sıra bellek hatalarını düzeltmek için de yeniden başlatmayı öneriyoruz. Bunu zaten yapıyorsun.
Bilgisayarın uzun ömürlü olmasını istiyorsan kullanmadığın zaman kapatman gerekiyor. Online oyun ile kafayı kırdığım ergen yıllarımda char botta olduğu için 10 gün kapatmadım ama o zamanlar soğutucu, çok iyi kasalar yok bildiğin sac kasa ve stok fan vardı. Yanında vantilatörü koyuyorduk şimdi bu kadar soğutma sistemleri ile sistem reset atmadığı sürece 1 ay bile açık kalabilir. Çok mantıksız ve elektrik israfından başka bir şey değil.
Lisede iken dandik marka hazır casper PC vardı bende. Knight online oynarken kopx a bırakırdım 6 gün full açık kalırdı 7. gün güncelleme veya RES gelirdi 1-2 saat kapanır ondan sonra tekrar girerdim 82 LVL olana kadar yaklaşık 1 ay full time çalışmıştı aralıksız banamısın dememişti. 300 W casper marka PSU varken içinde Yani soğutması iyi olduka PC parçalarına hiçbirşey olmaz baş düşmanları ısı ve tozdur. Sac heryeri kapalı kasaydı yan paneli söker camın dibine koyardım PC'yi soğuması için.
Eski sistemimi aylarca açık bıraktığım oluyordu. 3-4 tane HDD bozuldu bu süreçte sadece. Elektrik kesintisinden kesintisine kapanıyordu bilgisayar. Sırf açmaya üşendiğim için kapatmıyordum.