Bilgisayar ethernet kablosunu görmüyor

Xenove

Kilopat
Katılım
27 Aralık 2016
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar;

Eski bilgisayarımda neden olduğunu bilmediğim bir problem var.

Ethernet kablosunu taktığımda internet gelmiyor fakat şu işlemi yapınca geliyor ancak yavaş olduğu için buna değer olmadığını düşündüğümden sizlere sormak istedim.

Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin -> Ethernet kablosunun takılı olduğu Controller -> özellikler -> ağ iletişimi sekmesinden bağlanırken kullan: Alt başlığındaki yapılandır -> gelişmiş sekmesinden hız & ikili -> değer altbaşlığından kablo takılı iken çalışan seçenek 10 Mbps tam ikili ve 10 Mbps yarım ikili.

Bu seçeneklerin dışında bir ayar yapmaya çalıştığımda kabloyu hiç takılı değilmiş gibi görüyor. Çalışan iki seçenekte ise internet hızı 10 Mbps de kaldığı için kullanmaya değer olmadığını düşünüyorum.

Bu konuda aslında bir çözüm bulmuştum önceden bu bilgisayarı kullanırken Wi-Fi kartı kullanıyordum fakat normalden fazla kopmalar yaşıyordum. Kopma olayları yüzünden Wi-Fi kartını kullanmamayı tercih ediyorum.

Bu arıza konusunda yardım edebilir misiniz?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    96,5 KB · Görüntüleme: 14
  • Ekran Görüntüsü (6).png
    Ekran Görüntüsü (6).png
    98 KB · Görüntüleme: 15
  • Ekran Görüntüsü (7).png
    Ekran Görüntüsü (7).png
    106,3 KB · Görüntüleme: 12
  • Ekran Görüntüsü (8).png
    Ekran Görüntüsü (8).png
    106,4 KB · Görüntüleme: 12
  • Ekran Görüntüsü (9).png
    Ekran Görüntüsü (9).png
    106,1 KB · Görüntüleme: 11
  • Ekran Görüntüsü (10).png
    Ekran Görüntüsü (10).png
    106,7 KB · Görüntüleme: 20
Hocam bende de aynı problem oluyordu, sonra driverleri gğncellediğimde düzelmişti. İntel ethernet... bi driver indirmiştim.
 
Hocam bende de aynı problem oluyordu, sonra sürücüleri gğncellediğimde düzelmişti. Intel Ethernet... Bir driver indirmiştim.

Hocam bu serideki anakartlarda lan sürücüleri hep aynı sürüm kullanılmış. Revizyonlarına kadar detaylı araştırdığımda şu serilerin tüm sürücüleri aynı;

Gigabyte H55M-S2H
Gigabyte H55M-S2
Gigabyte H55M-S2V
Gigabyte H55M-UD2h
Gigabyte H55M-D2H
Gigabyte H55M-USB3

Bu sürücüyü güncellemeyi denedim. Çözüm sağlamadı. Dediğiniz sürücü Intel Management Engine Interface ve Intel INF installation sürücüleri ise yüklemeyi denediğimde hata aldım. Birisi yüklenirken hata veriyor diğeri ise güvenlik hatası verip hiç başlamıyor.
 

Geri
Yukarı