Çözüldü Bilgisayar Ethernet kablosunu görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ARSFNG

Picopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1-2 gün önce modemden bir internet kesintisi yaşadım. İnternet geri geldiğinde bilgisayara gelmedi. Bende kablodan kaynaklı olacağını düşünüp kontrol ettiğimde bayağı deforme olduğunu gördüm ve değiştirdim. Ancak hala algılamıyor. Sorun giderici ise driveri güncellemem gerektiğini söylüyor. Ama driverlar güncel. Ayarlar >> ağ ve internet kısmına geldiğimde ise sol tarafta sırasıyla durum, çevirmeli, VPN, ve ara sunucu kısmı var Wi-Fi ve Ethernet kısmı yok. Ayrıca Denetim Masası >> ağ ve internet >> ağ bağlantıları kısmında "bu klasör boş" yazısı dışında bir şey yok.

Çözüm
Sorun çözümünü buldum. Kabloyu aldığım adam kablo sıralamasını yanlış yaptığı icin kablo interneti iletememiş. Geri verip durumu anlattım, sorun çözüldü.
Güncel demişsiniz yeni gördüm. Sürücüsünüde bulamadim zaten :(.
İnternet kesintisinden önce sorun yaşamadı iseniz tesadüfen birşey olmadı ise sorun modem kaynaklı olabilir. Evde başka bir laptop, bilgisayar var mı ethernet girişi olan?

Hocam şunu deneyebilirsiniz.

Şuradan en baştaki driver'ı indirin.

cab dosyasının içeriğini klasöre çıkartın.

Kurulum için:

Denetim masası --> Aygıt yöneticisi --> Ağ adaptörleri --> Realtek PCIe GBE Family Controller'a çift tıklayın
Sürücü sekmesine gelip "sürücü güncelle"yi tıklayın.
"Bilgisayarımda ara" kısmına tıklayın
Az önce oluşturduğunuz klasörü seçip driver kurulumunu yapın.
Bilgisayarı kapatıp açın.

Sorun çözümünü buldum. Kabloyu aldığım adam kablo sıralamasını yanlış yaptığı icin kablo interneti iletememiş. Geri verip durumu anlattım, sorun çözüldü.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı