Bilgisayar Ethernet'e hız sınırı koydu

schiffer

Centipat
Daha fazla  
Olabilecek her şeyi denedim 1000 megabite sabitledim. Ayarlardan sürücü güncel mi diye baktım (evet öyle) ama inatla PC 1000 vermesi gerekirken 100'de takılı kalıyor. Türk Telekom'u aradım onlarda da pek bir sıkıntı yok daha önceden 1000 veriyordu sonrasında bir gün ınternete bağlanmadı. Ben de sorun gidericiyi açtım ve ondan sonra böyle oldu 2 3 gündür bununla uğraşıyorum. Var mıdır öneriniz? Yoksa format atacağım.

Olabilecek her şeyi denedim 1000 megabite sabitledim. Ayarlardan sürücü güncel mi diye baktım (evet öyle) ama inatla PC 1000 vermesi gerekirken 100'de takılı kalıyor. Türk Telekom'u aradım onlarda da pek bir sıkıntı yok daha önceden 1000 veriyordu sonrasında bir gün ınternete bağlanmadı. Ben de sorun gidericiyi açtım ve ondan sonra böyle oldu 2 3 gündür bununla uğraşıyorum. Var mıdır öneriniz? Yoksa format atacağım.

Ethernet kablosunu modemin farklı bir lan portuna takıp dener misiniz?

@Einstein @martinxelle37 dostlar farklı lan girişine de taktım ama işe yaramadı onun dışında farklı kabloda deneme imkanım yok ama kabloda sıkıntı olsaydı ilk başta hiç 1000 vermezdi diye düşünüyorum sizce format atmalı mıyım. Şu anda ağ sıfırlama diye bir ayara bastım

@Einstein @martinxelle37 dostlar farklı lan girişine de taktım ama işe yaramadı onun dışında farklı kabloda deneme imkanım yok ama kabloda sıkıntı olsaydı ilk başta hiç 1000 vermezdi diye düşünüyorum sizce format atmalı mıyım? Şu anda ağ sıfırlama diye bir ayara bastım.

Ağ ayarlarını sıfırladıktan sonra durum nedir?

Ağ ayarlarını sıfırladıktan sonra durum nedir?

Hocam harbiden acayip bir durum yaşadım ağ ayarlarını sıfırladım bir 5 dakika gerçekten 1000 megabit verdi ama 5 dakika sonra internetten attı ve yeniden bağlandıktan sonra 100 vermeye devam etti tabii 1000 verdi diyorum ama kendim çektim 1GB full pace mi öyle bir şey yazıyordu. Onda sonra ise yine 100e çakılı kaldı. Sizce komple sıfırlamalı mıyım?

Hocam harbiden acayip bir durum yaşadım ağ ayarlarını sıfırladım bir 5 dakika gerçekten 1000 megabit verdi ama 5 dakika sonra internetten attı ve yeniden bağlandıktan sonra 100 vermeye devam etti tabii 1000 verdi diyorum ama kendim çektim 1GB full pace mi öyle bir şey yazıyordu. Onda sonra ise yine 100e çakılı kaldı. Sizce komple sıfırlamalı mıyım?

Sıfırlamadan önce Ethernet sürücüsünü kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Sıfırlamadan önce Ethernet sürücüsünü kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.
Hocam bu arada aklıma geldi de bende realtek gözüküyor ethernet kablosu ve driver güncelle dediğimde 2015 gösteriyor ve güncel diyor işin garibi acaba sizin sürüm tarihi kaç ve bunun sebebi ne Windowsu ben bi ara usbsiz kurmuştum o olabilir mi yani eski driver falan yüklediyse.

Hocam bu arada aklıma geldi de bende Realtek gözüküyor Ethernet kablosu ve driver güncelle dediğimde 2015 gösteriyor ve güncel diyor işin garibi acaba sizin sürüm tarihi kaç ve bunun sebebi ne Windows'u ben bir ara USB'siz kurmuştum o olabilir mi yani eski driver falan yüklediyse.

Anakart nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı