Bilgisayar fanını sac kurutma makinesi olarak kullanmak zararlı mı?

Arkasında ısı yayan ne var? Mesela saç kurutma makinelerinde bir tel vardır. O tel ısınır ve sıcaklığını fana iletir. Böylece dışarıya sıcak hava üfler. Soğuk hava ile saçınızı kurutmaya çalışmanız pek de iyi olmaz. Zatürre olabilirsiniz bile.
 
Saç kurutmayı denemedim. Fakat fanların çalışması zarar vermez. Benim PC'de fanlar yaklaşık olarak 8 yıldır Molex ile çalışıyor. Hala da çalışıyor.
 
Çok ilginç, masaüstü PC'niz çalışırken arkasındaki fandan sıcak havayı üfleyecek kadar bu kadar fazla ısınıyor demek ki. Fanlar, PC, vb. açısından değil de PC ilk açılınca soğuk hava geldiğinde bir kurutma olmayabilir. Siz en iyisi yine klasik (eski) yöntemleri kullanın, saç kurutmayı tamir edin veya tamir edilemiyorsa bir yenisini alın.

Herkesçe bilinen genel bir hatırlatmayı da hemen yapayım; aslında hiç bir makineyi, cihazı, vb. amacının dışında kullanmak çok doğru değil, çünkü normalde bunlar garanti kapsamındayken sırf bu nedenle bu kapsamın kolayca dışında kalıyorlar. (uzmanlarınca tespit edilirlerse tabi ki) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı