Bilgisayar fanları temiz fakat zorlanıyor gibi ses çıkarıyor

• Konuyu başlatan Vito
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 29
  • Görüntüleme 2.916

Vito

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3600 MHZ Corsair RGB
SSD veya HDD modeli
2TB HDD ve 500 GB 970 EVO PLUS
Ekran kartı
RTX 2080 Super
Anakart
Asus TUF X570 Wi Fi
İşlemci
Ryzen 7 3700X
Bilgisayar sık sık zorlanıyor gibi ses çıkarıyor ve FIFA23 gibi oyunların içerisinde ekran kendini kapatıp bilgisayarın içindeki tüm fanlar kendini en yüksek hıza alıyor. Bilgisayarı kapatmazsam eğer en yüksek hızla çalışmaya devam ediyor ve düzelmiyor.

Ekran kartı DDU ile silinip yüklendi.
PCI-e girişleri değiştirildi.
RAM yerleri değiştirildi.
FurMark testi yapıldı ve bilgisayar test sırasında kapanmadı.
İşlemci macunu değiştirildi.
Bilgisayarı aldığımdan beri BIOS Update yapmıyorum sadece aldığım zaman yapmıştım onunla alakası olabilir mi? Birisi Windows 11 kurarsan düzelebilir demişti Windows 11 ile alakası olabilir mi? Son olarak bu sistem için güç kaynağı önerebilecek var mı? Zalman GigaMax 750W bronz kullanıyorum ve bilgisayar tamircisi güç kaynağını daha kaliteli bir şey alabilirsin dedi.

Dediğiniz gibi ilk olarak BIOS güncellemesi yapıp deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman oyunlarda kendini kapatma da varsa iyi bir PSU alabilirsiniz. Olay Görüntüleyici üzerinden de kontrol edin. Kernel Power hataları varsa bence PSU alın.

O zaman oyunlarda kendini kapatma da varsa iyi bir PSU alabilirsiniz. Olay Görüntüleyici üzerinden de kontrol edin. Kernel Power hataları varsa bence PSU alın.
Böyle hatalar vermiş ve baya var bunlardan

O zaman oyunlarda kendini kapatma da varsa iyi bir PSU alabilirsiniz. Olay görüntüleyici üzerinden de kontrol edin. Kernel Power hataları varsa bence PSU alın.

CPU burner ve GPU testi yaptım FurMark üzerinden orada kapanmıyor ama oyunların içinde kapanıyor. Problemi anlayamadım sanırım PSU alacağım.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    490,5 KB · Görüntüleme: 39
  • 2.png
    2.png
    384,5 KB · Görüntüleme: 35
  • 3.png
    3.png
    367,3 KB · Görüntüleme: 45
Hocam, dvm.exe tanım olarak Windows Pencere Yöneticisi. Grafik arayüzleri de buraya yazılır. RTX 2080 Super de gözüküyor. Güç yetmezliği de sebebiyet verebilir. Bu ekran kartı kolay kolay arıza yapmaz diye biliyorum. PSU da etken olabilir.

Hocam, dvm.exe tanım olarak Windows pencere yöneticisi. Grafik arayüzleri de buraya yazılır. RTX 2080 Super de gözüküyor. Güç yetmezliği de sebebiyet verebilir. Bu ekran kartı kolay kolay arıza yapmaz diye biliyorum. PSU da etken olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaşadığım sorun tam olarak bu.

OCCT ile PSU testi de yapabilirsiniz.

İhtimal var hocam ama inşallah değildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı