Bilgisayar fanlarının çok ses yapması

Magnezincc

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımın CPU fanı 3300 RPM ile dönüyor. Çok ses yapıyor. Ama neden bu hızla döndüğünü anlamış değilim. Bilgisayara genelde yük binmiyor. Chroma'da geziniyorum. Ama fanlar sürekli max devirde dönmekte. Sabah uyanınca bilgisayarın tuşuna bastıgım an direkt BİOS'a girdiğimde bile işlemcinin sıcaklıgını 88 derece/190F gösteriyor. Bu mümkün mü? Bir de sıcaklığı hep 88 derece gösteriyor. Ne aşağı iniyor, ne yukarı. BIOS'ta fan hızlarını kontrol edemiyorum. Sanırım anakartla ilgili bir sorun. Speedfan'da da kontrole izin vermiyor. Her şeyi denedim CPU fanının hızını düşüremiyorum. Yeni fan alsam mı diye düşündüm lakin ısınma sorunum yok diye düşünüyorum dedigim gibi. Bi çözüm yolu üretebilir misiniz? Fan hızlarını yavaslatmanın bir yolu var mı?

Anakart: Quadro H55M-55G
İşlemci: i5-650 3.2 GHz
Fan: İntel Stock Fan

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar kapalıyken işlemci fanını çıkartıp ısıyı el ile kontrol edin. İşlemci soğukken bilgisayarı açtığınızda işlemci ani bir şekilde el yakacak şekilde ısınırsa durumda bir terslik vardır. Farklı bir işlemci, farklı bir anakart ve farklı bir güç kaynağı ile deneyerek sorunun nerede olduğunu kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Stok fan işlemciye tam olarak oturmuyor veya yeterli şekilde baskı yapmıyor olabilir. İşlemci bacaklarının sağlam olduğuna emin olun. Termal macunu yenileyerek işlemci fanının tam olarak işlemciyi baskıladığına emin olup deneyin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı