Evet ama yani mesela diğer bilgisayardan farklı oyun oynarken kendi bilgisayarımdada istediğim oyunu oynamak istiyorum. Yani ekran kartımın gücünü diğer bilgisayara aktarmak istiyorum.
Hocam uzaktan yönetim programları (Remote Desktop, Team Viewer, Any Desk vs ...) gibi programlar bir bilgisayarı başka bir bilgisayardan (ya da başka bir cihazdan) kontrol imkanı sağlar ama bunlarla oyun oynayamazsınız çünkü bağlantılar çok yavaş ve gecikmelidir. Klavye ve mouse girdilerini de gecikmeli gönderirler ve hele hele oyunun kurulu olduğu bilgisayardaki ekran görüntüsünü diğer bilgisayarınıza aktarırken olay tamamen saç baş yoldurur hale gelir.
Bu yüzden sizin için en mantıklısı
Steam Link uygulaması olur. Steam Link kullanarak Steam'in kurulu olduğu ve oyunun çalıştığı bilgisayara diğer bilgisayarınızdan (veya Steam Link destekleyen diğer cihazınızdan) bağlanıp oyun oynayabilirsiniz.
Steam Link'ten en ideal verimi almak için aynı networkte olmak gerekir ama internet üzerinden de oynayabilirsiniz. Yani başka bir yerden de evinizde açık olan bilgisayarınıza bağlanıp Steam kütüphanenizde olan oyunu uzaktan oynayabilirsiniz.
Ancak başka bir ağ üzerinden internetten uzaktan oynadığınızda her iki taraftaki internet hızınız ve özellikle evinizdeki upload hızınız bağlantı kalitesinde en önemli etken olacak. Denemeniz lazım.
Size tavsiyem eski bilgisayarınıza Steam Link kurun ve oyunların kurulu olduğu bilgisayarınıza bağlanın. Hem aynı ağda hem de farklı ağdayken deneyin işinizi görürse kullanırsınız görmezse en mantıklısı GeForce NOW veya benzeri bir servise abone olmak olur eğer eski bilgisayarınızdan da Steam, Epic vs kütüphanenizde yer alan oyunları oynayabilmek için.
Steam Link'i destekleyen her türlü cihazınız için şu sayfadan indirebilirsiniz.
NOT: Mesaj tekrar düzenlenmiştir.