Bilgisayar farklı vakitlerde oyun oynarken kapanıyor

12ogi

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarım kapanıyor, nasıl kapandığını anlamadım. Yaklaşık 1 seneyi aşkın bir süredir araştırıyorum bilgisi olan var mı acaba?

Konuyla ilgili video nasıl atacağımı bilmiyorum sitede, o yüzden anlatıyorum.

Bilgisayar oyunun ortasında kapanıyor ama güç kesilmiyor. Ekran gitse de ekran kartı fanlar vs. çalışmaya devam ediyor, ekran gidiyor.

(Videom var ama nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız paylaşabilirim)

Görev yöneticisinde yüzde 60 70 ekran kartı ve işlemci durumları oluyor. SSD 100 kullanıma geçiyor kapanıyor. Örnek CS, fakat farklı oyunda ekran kartı 100, işlemci 40, SSD 30 kapanıyor (Rocket League).

Bazen üçü de 100 oluyor kapanmıyor. Bazen aynı oyunda kapanmıyor farklı oyunda kapanıyor.

Şimdiden teşekkürler herkese.

Sistem özelliklerim;

Ekran kartı: RX 5500 XT Sapphire 8 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3400G.
RAM: 32 GB.
Anakart: MSI A320M-A Pro.
SSD: PCI Express ile M.2 dönüştürücü kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart PSU dahil bütün parçaları söküp tekrar taktım bu statik elektriği boşaltır mı bilmiyorum, eğer boşaltıyorsa bu yöntem sanırım işe yarar gibi oldu ama işin sonunda aynı.

Sadece cihazı güçten çekip güç tuşuna 15 saniye basılı tutun ve tekrar deneyin. Monitör veya güç kaynaklı olduğunu düşünüyorum, farklı bir PSU ve monitörle deneme şansınız varsa birkaç gün test ederseniz sorunun kaynağı bulunur gibi.

Sadece cihazı güçten çekip güç tuşuna 15 saniye basılı tutun ve tekrar deneyin. Monitör veya güç kaynaklı olduğunu düşünüyorum, farklı bir PSU ve monitörle deneme şansınız varsa birkaç gün test ederseniz sorunun kaynağı bulunur gibi.
Çift monitörüm var, ikisini farklı denedim. Güç kaynağını yarın deneyebilirim 550w platinium gibi birşey olması gerekli ekran kartı sonradan aldığım için yetmediğini düşündüm, fakat bir bilgisayarcıya götürdüm ondan olmadığını yeterli olduğunu söyledi ama bilmiyorum.

Güncelleme; dediğinizi denedim 15 saniye tuttum düzelmiş gibi, bu problemi tamamen nasıl çözebiliriz?

Çift monitörüm var, ikisini farklı denedim. Güç kaynağını yarın deneyebilirim 550w platinium gibi birşey olması gerekli ekran kartı sonradan aldığım için yetmediğini düşündüm, fakat bir bilgisayarcıya götürdüm ondan olmadığını yeterli olduğunu söyledi ama bilmiyorum.

Güncelleme; dediğinizi denedim 15 saniye tuttum düzelmiş gibi, bu problemi tamamen nasıl çözebiliriz?
güncelleme v2: Tekrar aynı problemi yaşamaya devam ediyorum.

Son düzenleme:
Çift monitörüm var, ikisini farklı denedim. Güç kaynağını yarın deneyebilirim 550W Platinium gibi bir şey olması gerekli ekran kartı sonradan aldığım için yetmediğini düşündüm, fakat bir bilgisayarcıya götürdüm ondan olmadığını yeterli olduğunu söyledi ama bilmiyorum.

Güncelleme v2: Tekrar aynı problemi yaşamaya devam ediyorum.

Prizde, PSU'da veya farklı bir parçada elektrik kaçağı var. Önce farklı bir prizde, üçlü gibi ara kablolar kullanıyorsanız onları değişerek başlayın. Düzelmezse cihazda bir parçada kaçak var demektir, bilen biri cihazı kontrol ederek bulabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı