Bilgisayar farklı vakitlerde oyun oynarken kapanıyor

12ogi

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarım kapanıyor, nasıl kapandığını anlamadım. Yaklaşık 1 seneyi aşkın bir süredir araştırıyorum bilgisi olan var mı acaba?

Konuyla ilgili video nasıl atacağımı bilmiyorum sitede, o yüzden anlatıyorum.

Bilgisayar oyunun ortasında kapanıyor ama güç kesilmiyor. Ekran gitse de ekran kartı fanlar vs. çalışmaya devam ediyor, ekran gidiyor.

(Videom var ama nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız paylaşabilirim)

Görev yöneticisinde yüzde 60 70 ekran kartı ve işlemci durumları oluyor. SSD 100 kullanıma geçiyor kapanıyor. Örnek CS, fakat farklı oyunda ekran kartı 100, işlemci 40, SSD 30 kapanıyor (Rocket League).

Bazen üçü de 100 oluyor kapanmıyor. Bazen aynı oyunda kapanmıyor farklı oyunda kapanıyor.

Şimdiden teşekkürler herkese.

Sistem özelliklerim;

Ekran kartı: RX 5500 XT Sapphire 8 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3400G.
RAM: 32 GB.
Anakart: MSI A320M-A Pro.
SSD: PCI Express ile M.2 dönüştürücü kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Geçmişte yani bu bilgisayarı aldığım ilk 2-3 sene hiç yaşamadım o süredir aynı priz aynı ara kablo sonradan olabilecek bir şey mi ki bu?
Bir de bunu bilgisayarcı anlayabilir mi?

Geçmişte yani bu bilgisayarı aldığım ilk 2-3 sene hiç yaşamadım o süredir aynı priz aynı ara kablo sonradan olabilecek bir şey mi ki bu?
Bir de bunu bilgisayarcı anlayabilir mi?

Gevşeme, yıpranma veya yüklenme sonrası böyle sorunlar olabilir. İşi bilen bir bilgisayarcı anlar.

Şöyle bir arkadaş VRAM'lerin bozuk olabileceğini söyledi VRAM için stress testi yapınca kapanma sorunu oluyor 30 saniye bile dayanamıyor stress testinde.

Şöyle bir arkadaş VRAM'lerin bozuk olabileceğini söyledi VRAM için stress testi yapınca kapanma sorunu oluyor 30 saniye bile dayanamıyor stress testinde.

Yerinde tespit olmuş, işi bilen birine götürün açıp baksın. Sorun yüksek ihtimalle donanımsal olduğu için forumdan anca bu kadar yardım edebiliyorum kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…