Bilgisayar fiyatları ne zaman düşer?

Düşmeyecek. Sadece bilgisiyarların değil, bütün her şeyin fiyatları artacak. 2020 de ekonomi berbat diyorduk. Aslında acayip iyi günlerimizmiş. 4-5 ay sonra bu zamanlara dönmeyi isteyeceğiz. Tek umudumuz 2024-2025 orada her şey belli olur. (düşecek mi artacak mı olayı belli olur demek istedim.)
En iyimser olasılıkla dolar yıl sonunda 9,5 olur. Dolayısıyla fiyatların düşmesini bırak artacaktır. O yüzden Türkiye'de bugün aldığınız her şeyden karınız var. Bir hafta sonra bile fiyatı artabilir. Eğer niyetin ve paran varsa fazla bekleme derim. Ben yakın zamanda Sinerji'den kampanyalı bir hazır sistem satın aldım. O tarz sitelerin kampanyalı ürünlerini takip edebilirsin.

Katılıyorum. Örneğin gözümün önünde 8500 TL olan sistem, 2 günde 9300 TL oldu...
 
Arkadaşlar 2021'in sonlarına geldik şu an elimde belli bir miktar para var ama çok da acelem yok sizce fiyatlar ne zaman düşecek veya gelecek kampanyalarla ilgili bir bilginiz var mı? Yani 1 2 ay boyunca bir kampanya yakalamak veya fiyatların düşmesini beklemeye değer mi?
NOT: Hazır sistem almayı planlıyorum.(RTX 3000 ekran kartları üzerinden değerlendirirseniz sevinirim)

(Biliyorum bu aralar bu konuda çok soru sordum ama cevaplarsanız sevinirim)

Bazen ucuza kampanyalı sistemler çıkabiliyor takip et çok zorlarsan 9-10k arası 3060 sistem düşürürsün
 
Kısa bir örnek vereyim. Ne düşmesi 7 EYLÜL'de yedek PC olarak HP Pavilion TG01-2037NT aldım. 6K satılan PC 10 gün sonra 7K'dan satılmaya başladı ve şu anda hiçbir yerde stok yok. Piyasada dandik 1650'li sistemleri 6-7 K'dan satıyorlar. Paranız varsa bütçenize göre beklemeden alacağınız ne varsa alın.
 
Düşmez hocam. Ben de bekliyordum ama fiyatlar gittikçe yükseldi. O yüzden hemen satın aldım, siz de vakit kaybetmeden sisteminizi satın alın.
 
Düşmez Ağustos ayında bir düşüş oldu fakat o fiyatlara bile pahalı diyenler vardı ve şimdi neredeyse 2 katı fiyatına. Normal şartlar da zaten fiyatlar pahalı evet ama pahalının ucuzunu almak mı bir an önce, yoksa pahalı fiyattan daha pahalıya almak mı ?
 
Çin deki kriz bu şekilde devam ederse bu rakamları zor görürüz

Fabrikaların enerji ve saf su ihtiyacı tavan yapmış durumda birde üstüne alüminyum krizi patlak verdi fabrikalara ayda sadece 15 gün çalışma izini verecekler gibi birşeyler yazıyor

Siparişler için 6 7 ay sonrasına gün atıyormuş fabrikalar

Durum daha kötüye gidiyor
 
Türkiye'de para birimi hariç hiçbir şey değer kaybetmez hep artış gösterir bu da ülke ekonomisinin iyiye değil kötüye gittiğini ortaya koyar ters orantılı pazar terazisi gibi demagolojide yapmıyorum gerçekler bunlar ülkede her şey değer kaybediyor ise ekonomi iyi gidiyor demektir vergi ülkesi olduğumuz için devlet ekonomisi çöküşte olunca halka yüklenir para için bu da fiyatları yükseltir.
 
Jilet alırken bile param varsa fazladan fazladan yedek başlık alıyorum. Her yıl stoğumu yenilerken fazla para vererek yeniliyorum. Yani o an alabileceğin fiyat gerçekten en uygun fiyat.
 

Geri
Yukarı