Bilgisayar format sonrası aşırı şekilde yavaşladı

Chesen

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Yaklaşık birkaç aydır bu sorunla yüzleşmekteyim ve bir türlü anlayamadığım bir sorun. Temizlik amaçlı attığım formattan sonra 10'dan fazla kez bir daha format attım çünkü bilgisayar nedenini anlayamadığım şekilde çok yavaşlıyor. Windows 8.1'i de denedim ve aynı sorunla karşılaştım. Böyle sorunlarla karşılaşanlara yardımcı olduğunuzu gördüm. Gözlemlediğim kadarıyla CPU kullanımı sık şekilde %100'e çıkıyor böylece bilgisayar kilitleniyor ve bu çok sık oluyor (sanal RAM açık) işletim sisteminin açılışı, uygulamaların açılışı menüde herhangi bir yere tıklamam vs. bunlar da çok yavaşladı. Programlar sık sık yanıt vermiyor hatası veriyor.
RAM'im 6 GB ve HDD kullanıyorum sorunun HDD'den kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım gibi.

Daha öncesinde böyle bir sorunla karşılaşmazken bir türlü çözemedim neden olduğunu.
AIDA64 Extreme raporunu istediğinizi gördüm aşağıya bırakıyorum:
https://easyupload.io/3hu7kc

Driverlarını güncellemelisin, en yakın zamanda SSD geçmeye çalış.

Sürücüleriniz güncel mi ve daha fazla format atmak sorun teşkil edebilir.
Evet güncel. Virüs vs. olduğunu düşünmüştüm belki de antivirüslerin algılamadığı diye ama yok hayır..
Driverlarını güncellemelisin, en yakın zamanda SSD geçmeye çalış.
Sorun HDD kaynaklı mıdır? Çok sık olarak %100'lük CPU kullanımına ulaşıyorum hiçbir program açık değilken. Açınca feci duruma dönüyor zaten.

Evet güncel. Virüs vs. olduğunu düşünmüştüm belki de antivirüslerin algılamadığı diye ama yok hayır..

Sorun HDD kaynaklı mıdır? Çok sık olarak %100'lük CPU kullanımına ulaşıyorum hiçbir program açık değilken. Açınca feci duruma dönüyor zaten.
O zaman sistemini yükseltme zamanı gelmiş ssd takviyesi yapsan iyi olur.

Hdd ve İşlemcine sağlık testleri uygulayınız ne kadar iyi durumda olduklarını belirtir

O zaman sistemini yükseltme zamanı gelmiş ssd takviyesi yapsan iyi olur.

Hdd ve İşlemcine sağlık testleri uygulayınız ne kadar iyi durumda olduklarını belirtir
Teşekkürler.
Hocam sorun devam ediyor be. Windows 7 mi döndürmeliyim bilemedim i5-3230M bilgisayara Windows 7 kurmak ne kadar mantıklı? Şuan diğer bilgisayarımdayım ve açıp sizlere şuan mesaj yazıyorum ancak o bilgisayarda Google Chrome henüz açılmadı. ( 9 dakikadır ) bunun dışında açılış sırasında otomatik onarıma giriyor, onaramıyor. Şifreyi girdikten sonra yaklaşık 15 dakika boyunca ekranın yüklenmesini bekledim ve bu bilgisayarın içerisinde hiçbir şey yok yeni format atılmış... 🤦‍♂️
Arkadaşlar sorun belli oldu. HDD ömrünü doldurmuş Windows'un dediğine göre. Yeni SSD alma zamanı geldi. Teşekkürler herkese.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı