Bilgisayar Geç Açılma Sorunu

Calmatom

Megapat
Daha fazla  
İyi forumlar. Geçen hafta yeni bir sistem toplattım vatan bilgisayardan. Sistem şu şekilde;
  • İşlemci: İntel i5 4460
  • Anakart: Gigabyte GA-H97M-HD3
  • Ekran kartı: Sapphire Nitro R7 370 2GB 256bit GDDR5
  • HDD : WD 3.5'' 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200rPM 64MB Cache
  • RAM : GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600Mhz CL9 Tek Modül Ram

Sorunum ise şu şekilde. Bilgisayarı bazen açtığımda ekrana BIOS görüntüsü, açılış ekranı görüntüsü geç geliyor ve oyunlara girdiğimde fps 20-25 vs oluyor. Reset atıp bir daha açtığımda gayet düzgün hızlı açılıyor, fps normale dönüyor. Bilgisayara yeni format attım, Windows 7 ultimate 64 bit. Ekran kartı driverları vs. güncel. Sorunu çözmek için yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun kaynağı belli, Windows 7.
Windows 10'a geç.

Anakartla alakalı donanımsal bir sıkıntı olma ihtimali var Tom's Hardware'de buna benzer problemler yaşayanlar olmuş hepsinde aynı anakart ve benzer GPU (R9 270/270x R7 370). Sorunun yazılımsal olduğunu zannetmiyorum ama her şeyi güncel olarak 0'dan kurup Windows 10 vs. tekrar denemen yapabileceğin en iyi şey sanırım. Anakarttan şüpheleniyorum BIOS güncellemeyi de denemelisin.

Graphics slow on startup but fast after reboot

En güncel BIOS sürümü F8. http://download.gigabyte.eu/FileList/BIOS/mb_bios_ga-h97m-hd3_f8.zip

Son düzenleme:
Anakartla alakalı donanımsal bir sıkıntı olma ihtimali var Tom's Hardware'de buna benzer problemler yaşayanlar olmuş hepsinde aynı anakart ve benzer GPU (R9 270/270x R7 370). Sorunun yazılımsal olduğunu zannetmiyorum ama her şeyi güncel olarak 0'dan kurup Windows 10 vs. tekrar denemen yapabileceğin en iyi şey sanırım. Anakarttan şüpheleniyorum BIOS güncellemeyi de denemelisin.

Graphics slow on startup but fast after reboot

En güncel BIOS sürümü F8. http://download.gigabyte.eu/FileList/BIOS/mb_bios_ga-h97m-hd3_f8.zip

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Windows 10'u tekrar kurup yeniden güncel olan driverları kurmanın pek işe yaracağını sanmıyorum çünkü 2 kere windows 7, 1 kerede windows 10 kurup güncel driverlarını yükledim ve sorun aynı. Bios güncellemesi hakkında nasıl yapılır hiç bir fikrim yok ve denilene göre olası bir hatada geri dönüşü yok. Yinede bir şekilde deneyeceğim teşekkürler. En son çare garantiye göndermek olucak heralde. Teşekkürler.

@Calmatom Eskidendi o şuan neredeyse hiç bir riski yok diyebilirim yani. Senin anakartta Dual BIOS var bir tanesi bozulursa bir şey olursa diğeri çalışmaya devam ediyor yani gönül rahatlığıyla BIOS Update yapabilirsin.

@Calmatom Eskidendi o şuan neredeyse hiç bir riski yok diyebilirim yani. Senin anakartta Dual BIOS var bir tanesi bozulursa bir şey olursa diğeri çalışmaya devam ediyor yani gönül rahatlığıyla BIOS Update yapabilirsin.
BIOS update yaptım, ilk açılış iyiydi , umarım sorun hallolur. Teşekkürler tekrardan.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı