Bilgisayar geç kapanıyor

AydnRuLing

Hectopat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Meslek
Lise öğrencisi
Yeni bir sistem topladım ama bilgisayar açılırken normal hızda açılıyor kapatırken çok geç kapanıyor. Eski sürüm Windows yeni sürüm Windows kurdum denedim düzelmedi. Lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olsun.
Sistemim:
Ryzen 7 2700.
MSI B450M Bazooka v2.
HyperX 16 GB RAM.
Samsung 970 Evo Plus SSD.
Dipnot: Bu arada RAM, SSD, güç kaynağı eski sistemimde sorunsuz kullandığım parçalardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denetim Masasından ''Hızlı Başlat'' seçeneği ile de alakası olabilir diye düşünüyorum. Genelde hiç kapanmayan bilgisayarlarda ''Hızlı Başlat'' seçeneğini kapatınca kapanıyordu. Şahsen benim başıma gelmişti bu olay. Belki o seçeneği kapatırsanız bilgisayarınız daha hızlı kapanabilir. Bir deneyin derim.

Kapanması kaç saniye veya dakika sürüyor? SSD ne zamandır kullanıyorsunuz? Arkada çalışan programlarınız nelerdir? Bunu kullanıyorsanız kapatın.

Bilgisayarı kapat tuşuna bastıktan sonra öylece bekliyor bir şey yapmıyor 15 - 20 saniye ardından mavi ekranda bilgisayar kapatılıyorda 1 ila 2 dakika arasında geçiyor ekran kapandıktan sonra da bilgisayarın kendini kapatması en az 1 dk sürüyor. Windows'u da UEFI olarak Microsoft'un sitesinden indirerek kurdum.
Arkadaşlar sorun bilgisayarın önüne taktığım multimedia kartından kaynaklanıyormuş nedense. Onu sökünce normal kapanmaya başladı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı