Bilgisayar geceleri nasıl bırakılmalı?

O zaman hiçbir şey yapmamaya karar verdim direk bilgisayarı ve monitörü kapatıp bırakacam.
Oturduğunuz yerde topraklama yoksa, yıldırıma karşı önlem alınmamışsa, voltaj dalgalanmaları varsa elektronik cihazların bozulmaması kalitesine ve biraz da şansa bağlı kalıyor. Kaç kişinin TV'si, modemi, buzdolabı vs. bu şekilde haşada çıktı. Bilgisayar adına konuşursak, PSU iyi ise zaten üstünde kendi korumaları var. Fakat bir 5'li filan akım koruma pirizine tüm cihazlar bağlanılıp, kullanmayınca tuşundan kapatılması iyi olacaktır fikrimce.
Cihazlar kapansa da üzerlerinde bir elektrik yükü olur fişten çekilmedikçe. Bunu şöyle düşünün, çamaşır ya da bulaşık makinesine su hattı sürekli bağlı kalır. Makine taşınacağı, ya da bakım yapılacağı zaman görülür ki, çeşme oksitlenmiş, su borusu çürümüş haldedir. Musluğu zor çevirirsiniz.
Fakat 3 ayda bir teknoloji yenilendiğinden ve kullan at devrini yaşadığımızdan fazla kafaya da takmanıza gerek yok. Fakat benim gibi kıymet veriyorsanız kullandığınız cihazlara bence tuşlu akım korumalı priz kullanın ve kullanmadığınız zaman şebeke ile bağlantısını kesin. Sadece bilgisayar için değil, tüm cihazlar için olabilir.
Örneğin, alttaki tuşlu prizi kendim hazırlamıştım kaç sene önce, bunlar o zamanlar satılmıyordu. Üst 2 tanesi tv ve uydu kutusuna bağlı. Tuşla elektriği kesip açıyorum direk. Teki direk elektrik veriyor.
 

Dosya Ekleri

  • 15973175874413015773507704107046.jpg
    15973175874413015773507704107046.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı