Bilgisayar Görev Yöneticisi kapalıyken %80-90 CPU kullanıyor

Lacazette37

Femtopat
Daha fazla  
Görev Yöneticisi kapalıyken 80-90'lara kadar CPU kullanımına çıkıyor. Açtığımda ise %10-15 civarına ya da altına düşüyor sebebi nedir?

Virüs girmiş olabilir. Kaynak izleyicisi ile kontrol edin.

Normal hocam o. Görev Yöneticisi açıldığında CPU kullanımı %90'lara fırlar, herkeste var neredeyse. Bende de var. Eğer açıldığında %90 olup bir anda %15'e düşmesinden bahsediyorsanız.

Son düzenleme:
Normal hocam o. Görev Yöneticisi açıldığında CPU kullanımı %90'lara fırlar, herkeste var neredeyse. Bende de var. Eğer açıldığında %90 olup bir anda %15'e düşmesinden bahsediyorsanız.

Aynen hocam şimdi kaynak izleyicisinden de kontrol ettim, %4-5 civarı fakat Görev Yöneticisi'ni kapatıp açtığımda CPU değerleri %70'in üzerine çıkıp geri düşüyor.

Adam Görev Yöneticisi kapalıyken 80 90 açtığımda 10 15'e düşüyor yazmış reis.
Ayrıca 15 yıldır aktif PC kullanan biriyim dediğinizi ilk defa duyuyorum.

Virüs olabilir mi en son ne zaman format attınız?

Hiç atmadım. Gerekli dosyalar var ve yedekleme yaparsam dahi virüs varsa uğraştıracaktır diye üşendim açıkçası.

Hocam ben Görev Yöneticisi'ni açınca anlık %90 oluyor. Onu demiştim. Başkalarında da oluyordu. Yanlış anlamışım konuyu.

Bende de öyle şu anda o seviyelere fırlayıp düzeliyor kaynak izleyicisinde sabit olup açınca %80-90'lara fırladığını gördüm.

Virüs olabilir de, nasıl oldu bilmiyorum ama geçen "SystemOneDrive" isminde bir şey görev yöneticini açınca kendini durduruyor kapatınca işlemci %100'e vuruyordu. Bilgisayar sessiz çalıştığından ve performansıda neredeyse etkilenmediğnden fark etmem biraz sürdü. Bilgisayarımı tanımasam mümkün değil fark etmezdim.

Şu program ile ne olduğunu öğrenebildim. Sistemi çevrimdışı olarak ESET ile tarattım ve virüsü sildim ama virüs Windows Update'i bozdu. Verileri koruyarak sistemi tekrar yükledim sonra da Windows.old'u tamamen sildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…