Çözüldü Bilgisayar görüntü ve ses gittikten sonra kapandı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx 6700xt
Ryzen 5 5600
3x8 Corsair Vengeance RGB Pro
Gigabyte B550 Gaming X V2
Zalman N5 MF
Corsair VS550 (Turuncu etiket) bomba
1TB Kioxia Exceria G2
250GB Samsung 870 Evo
2x 1TB WD10EZEX
Meslek
theeroticbarber çalışanı
Selamlar, bugün bilgisayarı kullanırken bir anda görüntü ve ses gitti sonra kapandı. Bu aralar bilgisayarımda garip şeyler oluyor. Bir ara ben bilgisayarda değilken görüntü gitmiş ve geldiğinde saydam değişik bir görüntü varmış ama sonra düzelmiş. Sizce ne olmuş olabilir?

@kino hocam, siz anlarsınız bu konulardan.

Ayıp oluyor ama neden cevap yazmıyorsunuz?

Son düzenleme:
Çözüm

Hocam, ceza yediğim için yazamadım. SFC/scannow yapınca o garip sorunlar düzeldi.
Bir de BIOS sürümüm F6 imiş. Bu en yüksek sürüm mü oluyor?
Ekran kartını sök yuvasına üfle güzelce oturt tekrar. Güç kablosu girişi varsa onu da aynı şekilde yap. RAM'leri ve anakartın üzerindeki kabloların da tam oturmuş olduğuna bak biraz iterek. Dün söküp taktıktan sonra oynamış olabilir. Kasanın güç kablosunu söktükten sonra 4-5 kere güç düğmesine bas da akım varsa boşalsın ondan sonra bunları yapmaya başlarsın.

Hocam, ceza yediğim için yazamadım. SFC/scannow yapınca o garip sorunlar düzeldi.
Bir de BIOS sürümüm F6 imiş. Bu en yüksek sürüm mü oluyor?

Çözüm
Genel performans ve sorunlara karşı evet. Sistem için faydalıdır.
Anladım sağ ol. Bios güncellemek de öyle çok gerekli değil. Değil mi?

@Van Der Linde ben güncel tutarım. Her sürümde güncellemem ama en eski sürümü de kullanmam. Senin anakartına çok fazla BIOS güncellemesi çıkmışsa en eskisinde durman iyi olmayabilir.

Hocam, benim anakartın rev numarasını öğrenmem gerekiyor BIOS güncellemesi için sanırım. Kutusunda yazarmış ama sistem 6 yıllık olduğu için kutudan eser kalmamıştır. Başka bir yolu yok mu bu rev numarasını öğrenmenin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…