Bilgisayar Görüntüsü Kare Kare Gözüküyor

Mellehet

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarı açınca bilgisayar açılıyor, ekrana görüntü gelmiyor ve sürekli açık kalıyordu.
Dün RAM değiştirdim, sorun çözülmedi. Ardından eski RAM'ı tekrar yerine koyup bilgisayarı kapattım.
İlginç ki bugün bilgisayarı açtım ve bilgisayar açıldı. Ama resimlerde eklediğim şekilde görüntü net değildi. Bunun sebebi sizce ne olabilir?
Monitörden olabilir diye bilgisayarı TV'ye bağladım ama sorun aynı. Ekran kartında ek aparat var, ondan yapabilir mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20210728_212408.jpg
    IMG_20210728_212408.jpg
    329,4 KB · Görüntüleme: 111
  • IMG_20210728_212417.jpg
    IMG_20210728_212417.jpg
    177,2 KB · Görüntüleme: 118
  • IMG_20210728_213008_1.jpg
    IMG_20210728_213008_1.jpg
    158,4 KB · Görüntüleme: 95
  • IMG_20210728_213319.jpg
    IMG_20210728_213319.jpg
    102,6 KB · Görüntüleme: 115
Aparatın tam olarak olması gerektiği gibi yuvasına oturduğundan emin olun, ekran kartının da aynı şekilde anakarta tam olarak oturduğundan emin olun, aynısı değil ama biraz değişik hali benim masaüstü bilgisayarımın olduğu zamanlar olmuştu. Meğer kablo yerinden oynamış. Siz bir kontrol edin.

Ekran kartı gibi duruyor. Riser da sebep olabilir.

Hocam kabloyu tam oturtup deneyin, ekran kartını tam oturtun, oda olmazsa ekran kartını çıkarıp sarı kısmı tiner ile temizleyin yine olmazsa ekran kartı sizlere ömür.

Arkadaşlar dediklerinizi yaptım, kartı yerinden çıkarıp alt kısmını temizleyip tekrar yerine yerleştirdim. Çeviriciyi güzelce oturttum şimdi de bilgisayar çalışıyor ama ekrana hiç görüntü gelmiyor.

Bilgisayarın kendi VGA çıkışına takıyorum oradan da görüntü gelmiyor.
Hadi diyelim ekran kartı bozuldu, kendi VGA çıkışından neden görüntü gelmez ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar dediklerinizi yaptım, kartı yerinden çıkarıp alt kısmını temizleyip tekrar yerine yerleştirdim. Çeviriciyi güzelce oturttum şimdi de bilgisayar çalışıyor ama ekrana hiç görüntü gelmiyor.

Bilgisayarın kendi VGA çıkışına takıyorum oradan da görüntü gelmiyor.
Hadi diyelim ekran kartı bozuldu, kendi VGA çıkışından neden görüntü gelmez ki?
Tam olarak sistem bileşenleri nedir? İşlemcide dahili grafik birimi var mı?

Tam olarak sistem bileşenleri nedir? İşlemcide dahili grafik birimi var mı?
Hocam inanın özellikleri tam olarak bilmiyorum. 2012 yılında almıştım bilgisayarı. Bu süreç zarfında bir defa ekran kartı bozulmuştu, 2 yıl önce ikinci el bir tane aldım. Şimdi yine aynı sıkıntı var.
İşlemci de dahili grafik kartı varmı onuda bilmiyorum, siz dedikten sonra aklıma geldi. Bu yüzden çalışmıyor olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı