Bilgisayar GPU'yu %50'den fazla kullanmıyor

Venelix

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 2400G - GTX 1070 Ti.
CS 2 de veya Valorant gibi oyunlarda GPU'yu asla %50'nin üzerine çıkarmıyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan çoğu şeyi denedim. Yine de etkisi yok yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
CS 2 de veya Valorant gibi oyunlarda GPU'yu asla %50'nin üzerine çıkarmıyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan çoğu şeyi denedim. Yine de etkisi yok yardımcı olabilecek var mı?
Valorant gibi oyunlarda zaten GPU az kullanılır, normal. Ayrıca işlemcin 1070 Ti için yetersiz, darboğaz yapıyor.

%20 lerde darboğaz var ama cs 2 gibi oyunlarda sanki biraz daha fazla vermesi gerekiyor gibi yani işlemci oyunu olduğunu biliyorum valorantın ama diğer cs 1.6 gibi oyunda bile 200fps alıyorum bu sistemle

Sistemin darboğaz yapıyor işlemciyi yükseltmen gerek sistemin tam performansını veremiyor.

%20 lerde darboğaz var ama cs 2 gibi oyunlarda sanki biraz daha fazla vermesi gerekiyor gibi yani işlemci oyunu olduğunu biliyorum valorantın ama diğer cs 1.6 gibi oyunda bile 200fps alıyorum bu sistemle
İşlemcin 1070 Ti için gerçekten yetersiz, en azından Ryzen 5 3600 olsa iyi olur. Ayrıca CS2'de de, Valorant'ta da düşük GPU kullanımı gayet normal.

darboğazın farkındayım hocam herhangi bir ayar vs veya yapılabilicek ufakta olsa arttırma gibisinden birşey arıyorum şuan

ryzen 5 3600 tam performans verdirebilir mi 1070 ti a

darboğazın farkındayım hocam herhangi bir ayar vs veya yapılabilicek ufakta olsa arttırma gibisinden birşey arıyorum şuan

İşlemci o ekran kartının altında üzülmüyormu espri bir tarafa darboğaz oyundan oyuna fark edebilir . Bunun çözümü zor , 3600, 5500, 5600 serilerine geçebilirsiniz yada oyun ayarlarından grafikleri Max yapabilirsiniz , ama bunuda denemişsinizdir muhtemelen.

Evet bu işlemci ile 1070 Ti tam performans kullanılabilir. 2. el olarak 1600-1700 TL civarına bulunabiliyor R5 3600.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…