Bilgisayar GPU’yu çok fazla kullanıyor

YuuOtosaka

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 6 seneyi aşmış olan bir masaüstü bilgisayarım var neredeyse kullanmıyorum fotoğraf falan atıyorum. Geçen gün görev yöneticisine baktığımda GPU kullanımı boştayken 2.90 2.50 falan oluyor 2.50'nin altına inmiyor bazen %90 kullanıyor bazen %7 civarlarında ama hiçbir zaman 2.50'nin altına inmiyor, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows kullanıyorsanız eğer normal kullanım esnasında Pencere Yöneticisi vb. Hizmetler'in düzgün çalışabilmesi için GPU kullanılır. %2.5 kullanım anormal olmamakla birlikte şu an bu gönderiyi yazarken benim de %1.5 civarında GPU kullanımım gözüküyor. Eğer Görev Yöneticisi'ni açtığınızda arkada açık olan hareketli bir internet sayfası varsa GPU kullanımınız daha yüksek de görünebilir. Özetle söylemem gerekirse GPU kullanımı sadece oyun oynayınca artmaz. Bunu normal kullanımda da düşürmek isterseniz Chrome, Discord vb. programlarda Donanım İvmesi (Hardware Acceleration) özelliğini kapatmanız gerekir ki bunu hiçbir şekilde tavsiye etmem.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı