Bilgisayar güç düğmesine basınca tepki vermiyor

Monarchh

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar tüm parçaları ayrı ayrı servise yolladım ve bana hiçbir parçada arıza olmadığını söylediler. Farklı günlerde parçaları teslim aldım ve bugün bilgisayarın kurulumu yaptım. Anakartta CMOS ışığı yanıyor fakat güç düğmesine basıldığında bilgisayar hiçbir tepki vermiyor ne bir ses ne bir görüntü ne bir fan dönmesi bunun sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir şey görünmüyor, karanlık, front panel bağlantılarının doğru olduğuna eminseniz, sistemde bir kısa devre vardır, yanlış soket bağlantısı veya fazladan kalan anakart yükseltme vidaları yapabilir.

Hocam ilk gün nasıl kurduysam öyle kurdum dediğim gibi bell bir süre sonra RAM'lerin RGB'si yanmış ve güç düğmesi yanıp yanıp sönüyordu. Şu an sadece M.2 standoff vidası kırık orada vida yok serviste bir sorun olmayacağını söyledi ki onlar görüntü alıyordu benim işlemciyle.

Bunu test etmenin aşamaları var, sistemden tüm bileşenleri çıkarıp, sadece işlemci ve anakart 24 PIN'i takıp, sistem start almayana kadar parçaları eklemek lazım, yoksa kısa devreyi veya arızayı bulmak zor.

Hocam servisler ürünlerde sorun olmadığını söylüyor buraya gelene kadar bir sorun olmuş olabilir mi? Yani ürünler daha yeni servisten geldi keşke bir tepki verse fakat bilgisayar dediğim gibi hiç tepki vermiyor.

Ben sistem parça parça gidip geldi sanıyorum, siz sadece ekran kartını mı taktınız?

Hocam RAM, anakart, sıvı soğutucu ve işlemci ayrı ayrı gitti ve hepsinde sorun olmadığı söylendi ben daha bugün kasayı topladım ve sonuç bu. Servise gitmeden ve parçaları sökmeden önce bilgisayar açılıyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı