Mr. Baran
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğretmen
Bilgisayarımı temizlemek için tüm parçaları tek tek çıkarıp güzelce silip tekrar yerine taktım. Ne yaptığım konusunda tereddüt etmedim çünkü montaj ile ilgili yeterince bilgiye sahibim. Başlıkta da belirttiğim gibi power tuşuna basınca bilgisayarım tepki vermedi. Gerekli heryeri kontrol ettim ama nafile.
* Anakart ışığı yandığından elektrik geldiğini varsayıyorum
* PSU anakart olmadan kısa devre ile açılabiliyor (3 ve 4 numaralı pin)
* Aynı anakarttan elimde iki tane olduğundan test ettiğimde ikisinde de açılmadığını gördüm ve anakartların da sağlam olduğu kanısına vardım
* Uzay montaj yapınca yine açılmıyor
* Anakartı kısa devre ile başlatmaya çalıştığımda kontrol kaleminde elektrik olmasına karşın açılmadığını gördüm
Tüm olasılıkları denememe rağmen sonuca bir türlü ulaşamadım. Sanki sistem kendini tuhaf bir şekilde açtırmak istemiyor gibi.
* H81-M Plus
* G3258
* Zalman ZM500
* GTX 750 TI
Anakart üzerindeki jumperlar hakkında pek bilgim yok sadece resimlerini buraya upload edeyim belki sizlerin perspektifinden farklı bir çözüme ulaşırız. Teşekkür ederim!
Arkadaşlar güç kablosunu çıkarıp anakart ışığının tamamen sönmesini bekledim sonra Bios pilini çıkardım elektiriği verip "CHASSIS" yazan jumperın yerini değiştirdim ve sonuç olarak açıldı benzer sorunu yaşayan arkadaşlar da çözer umarım.
Arkadaşlar güç kablosunu çıkarıp anakart ışığının tamamen sönmesini bekledim sonra Bios pilini çıkardım elektiriği verip "CHASSIS" yazan jumperın yerini değiştirdim ve sonuç olarak açıldı benzer sorunu yaşayan arkadaşlar da çözer umarım.
* Anakart ışığı yandığından elektrik geldiğini varsayıyorum
* PSU anakart olmadan kısa devre ile açılabiliyor (3 ve 4 numaralı pin)
* Aynı anakarttan elimde iki tane olduğundan test ettiğimde ikisinde de açılmadığını gördüm ve anakartların da sağlam olduğu kanısına vardım
* Uzay montaj yapınca yine açılmıyor
* Anakartı kısa devre ile başlatmaya çalıştığımda kontrol kaleminde elektrik olmasına karşın açılmadığını gördüm
Tüm olasılıkları denememe rağmen sonuca bir türlü ulaşamadım. Sanki sistem kendini tuhaf bir şekilde açtırmak istemiyor gibi.
* H81-M Plus
* G3258
* Zalman ZM500
* GTX 750 TI
Anakart üzerindeki jumperlar hakkında pek bilgim yok sadece resimlerini buraya upload edeyim belki sizlerin perspektifinden farklı bir çözüme ulaşırız. Teşekkür ederim!

Son düzenleme: