Güç Tuşuna Basınca Bilgisayar Açılmıyor

Eren Esen

Hectopat
Daha fazla  
Ben bugün kasayı açıp bir şeyi kontrol edecektim. Bilgisayarın açılma tuşuna bastığımda bilgisayar stabil şekilde açıldı. Bütün fanlar vesaire çalışıyordu ancak ekrana görüntü gelmiyordu. Ben de acaba sorun nedir diye kasayı açtım. Anakarta bağlı olan ama boşta duran bir kablo vardı. Hiç bilmeden o kablo anakarttan çıktı o yüzden açılmıyor diye kabloyu anakarttaki boş olan "JCOM 1" bölümüne bağladım. Ondan sonra bilgisayarı açtığımda ekrana ne görüntü geldi, ne kasadaki hiçbir şey çalıştı;bu durumda o kabloyu hemen söktüm. Bilgisayarı açmayı denedim ama artık hiçbir tepki vermiyordu. Hala da öyle. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bilgisayarımda da monitöre görüntü gelmiyor, kasa çalışıyordu yanlış yere bağlamışız vga kablosunu.

Ben bugün kasayı açıp bir şeyi kontrol edecektim. Bilgisayarın açılma tuşuna bastığımda bilgisayar stabil şekilde açıldı. Bütün fanlar vesaire çalışıyordu ancak ekrana görüntü gelmiyordu. Ben de acaba sorun nedir diye kasayı açtım. Anakarta bağlı olan ama boşta duran bir kablo vardı. Hiç bilmeden o kablo anakarttan çıktı o yüzden açılmıyor diye kabloyu anakarttaki boş olan "JCOM 1" bölümüne bağladım. Ondan sonra bilgisayarı açtığımda ekrana ne görüntü geldi, ne kasadaki hiçbir şey çalıştı;bu durumda o kabloyu hemen söktüm. Bilgisayarı açmayı denedim ama artık hiçbir tepki vermiyordu. Hala da öyle. Ne yapabilirim?

Kasanın güç kablosunu çıkartıp bir müddet bekleyin ardından anakartın üzerinde bulunan bios pilini çıkartıp yine bir müddet bekleyin ve aynı çıkarttığınız şekilde geri takın ve açmayı deneyin. Durum aynı şekilde devam ediyorsa çıkmış olan kabloyu takip ederek diğer ucunun nereye gittiğini kontrol edin mümkünse fotoğraf atın anladığım kadarıyla yardım etmeye çalışayım ben anlamasam dahi burada anlayan biri çıkacaktır elbet. Bios pili resimlerde ki gibi;
biosana-1986.jpg
bios-pili-nedir.jpg
hqdefault.jpg
lithium_bios_battery.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı