Bilgisayar güvenli modda başlatılmıyor

Yasinnxs

Hectopat
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
256GB NVME
Ekran kartı
AMD APU
Anakart
MSİ ANAKART
İşlemci
RYZEN 5500U
Merhaba arkadaşlar. Yeni MSI modern laptop aldım temiz kurulumla sıfırdan Windows kurdum bilgisayarın hiçbir sorunu gözle görülür yok ancak güvenli mod açılmıyor.

Olay şu şekilde, Shift ile yeniden başlat deyip kurtarmaya geliyorum. Oradan gelişmiş seçenekler başlangıç ayarlarından yeniden başlat diyorum. Başlat ekranında seçenekler geliyor. F4 ile seçiyorum ama bilgisayar açıldığında normal olarak açılıyor, güvenli de açılmıyor. Acaba Windows mu sorunlu ya da sorun neden çözemedim. Windows bozuk dosyalar için taratma yaptığımda sorun yok gösteriyor. PC sürücüleri tam ama sıfırdan kurarken bayağı uğraştırmıştı. BIOS'tan klasörden yükleme yapmam gerekiyormuş herhalde laptop kitapçıklarında öyle yazıyordu ben öyle yapmadım Windows açılınca kurmaya çalıştım başta Wi-Fi falan driver olmadığından gözükmüyordu falan bayağı uğraştırdı ama sonunda hepsini MSI uygulaması ile yüklemiştim driver sorunum yok biliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum 😥. BIOS'da Fast boot ve Secure Boot fabrika çıkışlı açık olarak geliyor acaba onların bir etkisi olabilir mi?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Yeni MSI modern laptop aldım temiz kurulumla sıfırdan Windows kurdum bilgisayarın hiçbir sorunu gözle görülür yok ancak güvenli mod açılmıyor.

Olay şu şekilde, Shift ile yeniden başlat deyip kurtarmaya geliyorum. Oradan gelişmiş seçenekler başlangıç ayarlarından yeniden başlat diyorum. Başlat ekranında seçenekler geliyor. F4 ile seçiyorum ama bilgisayar açıldığında normal olarak açılıyor, güvenli de açılmıyor. Acaba Windows mu sorunlu ya da sorun neden çözemedim. Windows bozuk dosyalar için taratma yaptığımda sorun yok gösteriyor. PC sürücüleri tam ama sıfırdan kurarken bayağı uğraştırmıştı. BIOS'tan klasörden yükleme yapmam gerekiyormuş herhalde laptop kitapçıklarında öyle yazıyordu ben öyle yapmadım Windows açılınca kurmaya çalıştım başta Wi-Fi falan driver olmadığından gözükmüyordu falan bayağı uğraştırdı ama sonunda hepsini MSI uygulaması ile yüklemiştim driver sorunum yok biliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum 😥

Windows 11 mi kurdunuz? Sanırım 11'de öyle bir gariplik var. Başlata sistem yapılandırması yazıp oradan güvenli önyükleme seçerseniz güvenli mod açılır.

1659872012058.png

İşiniz bitince güvenli moddan çıkmak için de güvenli moddayken Windows tuşu+r yapıp oraya MSConfig yazınca bu pencere açılacak, genel sekmesinden normal başlangıcı seçip uygula deyip tamam diyeceksiniz yeniden başlatma penceresi çıkacak yeniden başlatınca normal modda açılacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 mi kurdunuz? Sanırım 11'de öyle bir gariplik var. Başlata sistem yapılandırması yazıp oradan güvenli önyükleme seçerseniz güvenli mod açılır.
Eki Görüntüle 1477394

İşiniz bitince güvenli moddan çıkmak için de güvenli moddayken Windows tuşu+r yapıp oraya MSConfig yazınca bu pencere açılacak, genel sekmesinden normal başlangıcı seçip uygula deyip tamam diyeceksiniz yeniden başlatma penceresi çıkacak yeniden başlatınca normal modda açılacaktır.

Evet Windows 11 Home kurdum. Biraz pişmanım sorunlu gibi. Eski laptopta yükseltme yaptığımda cihazı çok ağırlaştırmıştı bunda da değişik sorun oldu daha önce başıma gelmemişti.

Dediğiniz yolu denemek istiyorum ama açılmamasından korkuyorum başka yolu yok mudur? Ya da ellemeyeyip böyle kullansam sorun olur mu güvenli modda pek işim yok.

Demeyi unuttum kurtarmadan bilgisayarı sıfırlarken dosyalarımı sakla ile sıfırladım ondan düzgün format olmamış olabilir mi?

Windows 11 mi kurdunuz? Sanırım 11'de öyle bi gariplik var. Başlata sistem yapılandırması yazıp oradan güvenli önyükleme seçerseniz güvenli mod açılır.
Eki Görüntüle 1477394

İşiniz bitince güvenli moddan çıkmak için de güvenli moddayken Windows tuşu+R yapıp oraya msconfig yazınca bu pencere açılacak, genel sekmesinden normal başlangıcı seçip uygula deyip tamam diyeceksiniz yeniden başlatma penceresi çıkacak yeniden başlatınca normal modda açılacaktır.
Hocam şu hareket işinizi çözecek, güvenli moda niye girmek istiyorsunuz anlamadım. Madem işiniz yok niye zorluyorsunuz? Çözemedim isteğinizi. Şunu yapsanız olacak zaten daha uzatmanın anlamı yok ki.

Hocam şu hareket işinizi çözecek, güvenli moda niye girmek istiyorsunuz anlamadım. Madem işiniz yok niye zorluyorsunuz? Çözemedim isteğinizi. Şunu yapsanız olacak zaten daha uzatmanın anlamı yok ki.

Güvenli mod bu durumda kalsa sorun olur mu bilmiyorum ne yapayım bilemedim. Yoksa güvenli modda ekran kartı driver kaldırmak dışında işim olmadı.

Neyse en kötü yeni M.2 aldım bunu çökertmeden ona sıfırdan Windows kurmayı düşünüyorum. Yardımınız için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı