Bilgisayar güvenliği için BitLocker gerekli midir?

Alex.1907

Femtopat
BitLocker özelliği gerekli midir? Sadece bilgisayar çalınması durumunda verilerin başka cihaza geçmesini mi engelliyor? Bunun dışında Windows 11 ayarlarından BitLocker özelliği kapatsam sorun olmaz değil mi? Bilgisayarda günlük işlerimi yapıyorum, ofis kullanıyorum ve bankacılık hesabımı kontrol ediyorum. BitLocker sadece bilgisayar çalınması için önlem ise bunu Windows 11'in ayarlarından kapatmak istiyorum.

Bitlocker sistemi kapatınca harddiskteki bilgileri şifreler, bilgisayarı açınca şifre tekrar açılır.
Bilgisayar kapalıyken HDD'yi söküp başka cihaza takarsanız içindeki verilere ulaşılmaz yani. Sadece kendi bilgisayarınız ile görürsünüz o verileri.

İsterseniz kapatabilirsiniz.

BitLocker özelliği gerekli midir? Sadece bilgisayar çalınması durumunda verilerin başka cihaza geçmesini mi engelliyor? Bunun dışında Windows 11 ayarlarından BitLocker özelliği kapatsam sorun olmaz değil mi? Bilgisayarda günlük işlerimi yapıyorum, ofis kullanıyorum ve bankacılık hesabımı kontrol ediyorum. BitLocker sadece bilgisayar çalınması için önlem ise bunu Windows 11'in ayarlarından kapatmak istiyorum.
şirket patronu değilseniz, milyonlarınız milyarlarınız yoksa, kendi halinde takılan biriyseniz hiç gerek olan bir mevzu değildir. Bir de milyon milyar haneli bir kodu var şifrenin kayıtlı olduğu hesaba erişimi kaybederseniz geçmiş olsun. Yeni laptoplara otomatik ekleniyormuş bir de sanırım.

Bitlockerdan bahsetmek gerekirse bu arkadaş diskinizi şifreler ve o diski başka hiçbir bilgisayarda kullanamazsınız. Sadece kullandığınız laptopta aktif olur disk. Bunu uzun zaman önce merakımdan denemiştim ve bilgisayar üzerindeki disk şifrelendiği sırada bir hata sonucu işlem yarıda kalmış, benim de diskim çöp olmuştu diyebilirim. ben de o zaman cüzi bir miktarda para bayılarak disk satın alıp eskisinin yerine takarak kullanmaya devam ettim. Sözün özü patron değilseniz masraftan öteye muhtemelen geçmeyecek bir şeydir bitlocker. kapatın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı