Bilgisayar Hakkında Kendini Geliştirmek

Kuroko12

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben format atmasini bile bilmiyorum. Bilgisayar hakkinda kendimi nasil gelistirebilirim yardımcı olur musunuz ? Donanım hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce öğrenmek istediğin şeyi Google'de araştırıp onlarca siteden bilgi toplaman gerekiyor. Bu o an lazım olan bir şey olmamalı. PC hakkında ne öğrenmek istiyorsan ilk başta Google'ye yazmak gerekiyor. Daha sonra en doğru bilgiyi bulunca o şeyi uygulaman gerekiyor. Mesela işlemci termal macun değişimi? Önce iyice araştırıp kendi işlemcinin üzerinde deneyebilirsin. Bu sadece bir örnekti, gereksiz yere macun değiştirme tabii ki. Bir çok şeyi deneme - yanılma yoluyla öğrenmek en iyisidir bence.

Öncelikle donanımlara tanı. Format işlemi çok zor bir işlem değil. Burada Windows 8.1 ve Windows 10 kurulum rehberleri var. Bunları incele. Test edebileceğin bir bilgisayar var ise üzerinde dene. Yaşadığın yerde belediyelerin veya derneklerin ücretsiz kursları olabilir. İstanbul' da yaşıyor isen İSMEK var onu araştırabilirsin.
UEFI Windows 10 Kurulum USB'si Hazırlama - Technopat
UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi - Technopat
Adım Adım Windows 8.1 Kurulumu, Ayarlar ve Sürücü Güncelleme Rehberi - Technopat
Bu çok geniş kapsamlı bir kaynak. Burayı inceleyebilirsin.
Çizgi TAGEM
Başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…