Bilgisayar HDD'yi algılamıyor

Klipston

Kilopat
Katılım
8 Ekim 2016
Mesajlar
251
Çözümler
4
RAM
Corsair Vengeance RGB RS 2x16 3600Mhz DDR4
SSD veya HDD modeli
Seagate Barracuda 1 TB HDD
Ekran kartı
MSI RTX 2080 DUKE
Anakart
MSI MPG Z690 EDGE Wi-Fi DDR4
İşlemci
i7-12700KF
Herkese merhaba,

Bilgisayarım açılışta bazen HDD'yi algılamıyor. Sistemde 2 tane M.2 SSD ve 2 tane HDD bulunmakta. Bu HDD'lerden biri son zamanlarda sistem başlatılırken bazen algılanmama sorunuyla karşılaşıyorum. Sistemde RAM değişikliği yapmıştım. BIOS en son sürümde. Ayrıca BIOS güncellemesi sonrası sistem boot ekranında biraz daha fazla bekletiyor. Bugün bilgisayarı birkaç kez yeniden başlattım. Fakat HDD hala algılanmadı. Bu sorunu fark ettikten sonra o sürücüdeki verileri yedeklemiştim. Fakat sürücüde bir sorunda bulamadım. Hard Disk Sentinel programı sürücünün mükemmel olduğunu söylüyor. Ayrıca seatools ve HDD Tune Pro da HDD'nin sağlıklı olduğunu ve bad sector taramasında da hiçbir bozuk sektör bulunamadı.

Düzenleme: BIOS içerisine girmek için sistemi yeniden başlattığımda sistem siyah ekranda takılı kaldı. Bu sorunlarda son zamanda başıma gelmeye başladı. Böyle olduğunda sisteme reset atmakta işe yaramıyor. Sistemi düğmesinden kapatıp, fişten çekince bu sorunu düzeltiyorum. Fakat HDD hala algılanmadı.
 
Son düzenleme:
HDD'nin arkasındaki kart arıza yapabiliyor başka bir kartla değiştirilirse düzelir tabii o kartı bulmak ayrı bir mesele orası ayrı tabii.

Nasıl bir arızadır bu? Birkaç gün sorunsuz çalışıyordu. Ayrıca 2 gün önce 300 GB'lık veriyi başka bir sürücüye sorunsuzca transfer edebilmiştim. Şimdi sistemde hard disk ne BIOS ne disk yönetimi ne de diskpartta görünmüyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı