Bilgisayar her açılışta "Scanning and repairing Drive C" uyarısını veriyor

Ve sorunun tek çözümü format değil. Her problemi format çözmez. Sistemi çok yeniden başlatıyorsanız olabiliyor. İşlem bitse bile sistemi hep açtığınızda diski kontrol etmek istiyor Windows.

Dediğiniz şey bana mantıklı geldi bu sorunu gördüğüm andan beri sistemi çokça yeniden başlatıp sorunun çözüleceğini düşünmüştüm yeniden başlatmamdan kaynaklı olabileceği hiç aklıma gelmedi bu gün bir süre daha bilgisayarı açık tutacağım yarın gelişmeler hakkında bilgilendirmeler yaparım teşekkürler.
Ne yazık ki bu günde aynı uyarıyı aldım herhangi bir gelişme olmadı ne düzeldi ne de kötüye gitti.
@Assecreed
 
Son düzenleme:
Regedit işlemini yaptınız sanırım. Yapmadıysanız yapın. Komut sistemini yönetici olarak çalıştırıp Chkdsk yazın işlemi başlatın bundan sonra daha gelmemesi lazım.
 
HDD'de sorun yoksa kontrol ettiğin şekilde, bazen sistemsel sorun olduğunda bu sorun olabiliyor veya ani elektirik kesintisi şeklinde. Mümkünse temiz kurulum yapın ve en önemlisi bu ekran'da diskleri komple silip tek parça haline getirin. Sonrasında isterseniz bölümlendirebilirsiniz.
 
Öncelikle bilgisayarımda herhangi genel bir şikayetim yok. "Scanning and repairing Drive C", bu uyarıyı bu gün itibarı ile almaya başladım. İlk olarak C diskimin sağlığını kontrol etmek için HD Tune Pro'nun health kısmına baktım ve her şeyin yanında okey yazınca içim rahatladı, ardından bad sector taraması yaptım ve orada da herhangi bir sorun gözükmedi. İnternet üzerinden benimle aynı sorunu yaşayan birden fazla kullanıcı buldum ve çoğu elektrik kesintisi sonucu bu hale geldiğini belirtmiş. Benim bilgisayarımın da aynı sebepten muzdarip olduğunu düşünüyorum. Bu sorun hakkında tek çözüm format mıdır? (Bilgisayarımdaki veri sayısı bana göre fazla ve elimde yedekleme yapabileceğim bir harddisk bulunmamakta.) Sorunun çözümü hakkındaki yardımlarınızı bekliyorum.
Taramayı yavaş şekilde yaptınız değil mi?
 
Konum açıkta kalmış sorun hakkında herhangi bir çözüme ulaşmamıştım son çare olarak bilgisayara format attım ve sorun çözüldü yardımları için herkese teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı