Bilgisayar hızlandırma için önerileriniz neler?

4. maddenin "a" kısmı ve 8. madde hariç uygulayabilirsiniz:

• Başlangıçta açılan uygulamaları mümkün olduğunca azalt.
  • Arka plandaki kullanmadığın tüm uygulamaları kapat (Sağ alttaki ok işaretine bastığında ne kadar az simge varsa o kadar iyi).
  • Chrome gibi çok RAM kullanan tarayıcılar kullanma.
  • Bilgisayarını minimalist kullan, olmasa da olur programları kurma.
  • İşletim sistemini güncel tut.
  • Çok dosya indirmiyorsan veya bu konuda temkinliysen virüs programı varsa kapat ya da sil.
  • Spotify gibi programların hafif veya tarayıcı versiyonlarını kullan.
  • Diskini düzenli olarak temizle. Geri dönüşüm kutusu, indirilenler klasörü vb. işine yaramayan dosyaları sil.

Eski bir bilgisayarım var, bilgisayarımı az da olsa hızlandırabilicek teknikleri biliyorsanız. Yazarsanız çok mutlu olurum.
Kasa temizliği yapmadıysan yap, termal macununu yenile. SSD, RAM gibi yükseltmeler yap. Disk temizlemeyi kullan. Düzenli güncelleme yap. Windows 7 kullanıyorsan Windows 8.1'e geç. Aero teması olmadığı için sistemi çok yormaz.

Benim SSD im aslında sisteme göre iyi ancak bende işlemci
Peki hangi internet tarayıcısını önerirsin
Opera GX'i deneyebilirsin. Yeni çıktı. Tarayıcida RAM ve işlenci kullanımını sınırlandırabilirsin. Ayrıca klasik Opera özellikleri (VPN, Adblocker) de mevcut.

Öncelikle sistem özelliklerinizi belirtirseniz yardımcı olabiliriz. Ayrıca oyun için mi yoksa masaüstü işleriniz için mi performans istiyorsunuz?

Bilgisayar hızlandırmak psikolojik bir terapiden başka bir şey değil bence. Çok ekstrem bir şey yapmadığınız sürece bilgisayar zaten yavaşlamıyor, kendi hızı neyse o şekilde çalışıyor.

Hızlandırmak için yapacaklarınız değil de, yavaşlatmamak için en baştan beri yapmamanız gerekenler şunlar;
  • Arka planda çalışan uygulama sayısını minimuma indirin.
  • Diski çok doldurmayın.
  • Virüs, Malware, Adware vb. zararlıların olmadığından emin olun.
  • Sistem hızlandırıcı olarak adlandırılan Advanced System Care vb. programlardan uzak durun (Sadece CCleaner kullanın).
Başka da yapabileceğiniz çok bir şey yok. Diğer arkadaşların tavsiye ettiği gibi ben de SSD öneriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…