Bilgisayar hızlandırma

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Bir arkadaşımın bilgisayarını hızlandırmak için gerçekleştirdiğim işlemler:

Bu programları kaldırdım:
  • Google Earth Plug-in
  • AVG SafeGuard Toolbar
  • Xvid MPEG4 Vide Codec (Yerine KLMCP)
  • VobSub 2.23
  • GOM Player (Yerine MPC-HC)
  • AviSyntch 2.5
  • Auto Gordian Knot 2.55
  • Google Talk
  • FLV.com FLV Converter 4.6
  • FLV Toolbar V7.0 (Kaldırmak için Revo Uninstaller gerekti.)
  • Bing Bar
  • 7zip 9.20 (WinRAR 4.20 vardı)
  • Facebook Video Calling
Bilgisayar > C: > Diske sağ tık > Özellikler > Diski Temizle > Sistem dosyalarını temizle > Hepsini seç > Dosyaları sil.

CCleaner ile temizlik, 727 MB çöp silindi.

CCleaner ile kayıt defterinden 466 geçersiz girdi silindi.

CCleaner ile sistem başlangıcındaki gereksiz programlar kaldırıldı.

Windows Update ile bütün güncelleştirmeler yapıldı.

Son düzenleme:
Arkadaşlar mekanik sabit disklerde performansı etkileyen yöntemlerden biriside CCleaner adı programda gelişmiş menüsü altında Boş Alanı Temizle seçeneğinin aktif olması. Bu seçeneği ayda bir kere aktif etseniz yeteri oluyor. Bu seçenek diskteki önceden silinmiş ve disk plakasında kalmış olan artıkları ve geçmişi temizliyor. Bu işlemi yapabilen alternatif programlar da var. Bu yöntemle gerek HDD'ler gerekse çıkarılabilir belleklerde okuma yazmada hız artışı tespit ettim. Ama bu yöntemden sonra çıkarılabilir disklerde silinmiş veriyi geri getirme olayı olmuyor. Tamamen geçmişini temizliyor, disk boyutuna göre uzun sürebiliyor. Önce diski tamamen dolduruyor ve sonra kendi temizleme yöntemiyle temizliyor. 1 veya 2 ay da bir şiddetle öneriyorum. Ve bu işlemden sonra disk birleştirmenin de büyük ölçüde yararı var. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı