Bilgisayar hoparlörü algılamıyor

kruvasan

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
Merhaba. Yaklaşık 5 yıllık toplama bir bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayarı alırken içerisine Bluetooth algılayıcı koydurmamıştım. Bu nedenle Bluetooth'lu hiçbir cihaza bağlanmıyor. Ancak asıl sorun bu değil. Asıl sorun bilgisayara hiçbir şekilde hoparlör bağlanmıyor, bağlansada çalışmıyor.

Bilgisayarda halihazırda 2 tane AOC 27" monitör var. Fakat ikisinin de monitörün kendi ses özelliği yok. Yine de evde halihazırda olan 2 tane hoparlörü bilgisayara bağlayayım dedim fakat yine de ses çıkmıyor, cihazı algılamıyor ve göstermiyor.

Ne kadar uğraşırsam uğraşayım, farklı hoparlör takarsam takayım olmuyor. Bilgisayarı ilk aldığımda hatırladığım kadarıyla böyle bir problem yoktu, son 2 yıl içerisinde boy gösterdi. Nedir bunun çözümü? Ne yapmak gerek?

Ses kartı Driverı güncel mi?

Kasa bağlantı noktaları arızalı olabilir. Ses girişleri hem kasa hem de anakartta (kasa arkasında) oluyor genelde. Kasa bağlantısı yapılmamış da olabilir.

Biraz eksik bilgi vermişsin ama monitörde aux çıkışı varsa çalıştığına kesin emin olduğun hoparlörü bağlayınca 2-3 dkya donanım tarayıp otomatik sürücü kuracak sonra sen onu güncelleyeceksin. Eğer anakartta sorun varsa monitörün ses kartını kullanırsın ses gelir.

Yüksek ihtimalle değildir, aldığımdan beri bilgisayarı hiçbir driver güncellemesi yapmadım. Ama yine de donanımsal bir hata olabilir diye düşünüyorum.

Hocam ne kastettiğinizi tam anlamadım.

Hocam kasanın önündeki jak girişlerinimi kullandınız?

Hocam kasanın önündeki jak girişlerinimi kullandınız?

Hem onu hem de arka taraftaki neredeyse bütün USB girişlerini kullandım. Hiçbiri olmuyor.

Monitörde AUX çıkışı var. Ama hoparlör sadece AUX'lu değil. Hem AUX hem USB girişi var. Logitech. Sadece AUX tarafını monitöre taktığımda hem bilgisayar tanımıyor/görmüyor hem de hoparlör çalışmıyor. AOC monitörlerdede USB girişi yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…