Bilgisayar "hoş geldiniz" ekranında 15 dakikadan fazla bekletiyor

Jaquar

Hectopat
Katılım
11 Kasım 2019
Mesajlar
223
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
RAM
8 GB 2666Mhz CL16
SSD veya HDD modeli
1 TB WD BLUE HDD
Ekran kartı
RX 590 NITRO + 8GB
Anakart
GIGABYTE H310M S2V
İşlemci
INTEL I5 9400F
FM 2023 için yüz yaması yapıyordum, indirdiğim yama klasöründeki dosyaları belgelere atarken çok uzun süre %0'da kaldı. (dosyalar 10 GB civarıydı)
Ben de kapatmaya çalıştım ve o sıra bilgisayar donunca, kasanın üstündeki yeniden başlatma tuşundan bilgisayarı yeniden başlattım ama çok uzun süre yeniden başlamadı. Kasadaki kapatma tuşuna bastım kapanıyor ekranında çok uzun süre bekledi yine.
Eski HDD ile bilgisayarı tekrar açmak için denedim açıldı, sonra tekrar kendi HDD'mi taktım ve yarım saat civarı bekledim belki açılır diye. Açıldı sonunda bilgisayarda performans olarak hiçbir kayıp yok sorunsuz ama 30+ dakika bekletti ilk açılışta. Hoş geldiniz ekranında.
Sonra kapatıp tekrar açtım 15+ dakikaya düştü ama daha erken açılmıyor, 2 gündür böyle hadi madem bir sıkıntı var format atayım diyorum BIOS'a da girmiyor.
Şu an her açılışta 15+ dakika bekliyorum mecburen, format da atamıyorum. HDD sağlığıma bakmak için HD Tune falan yükledim %100 gösteriyor, test yaptırdım hiçbir sorun yok. Arkadaşlar nasıl çözeriz bu sorunu, var mı bilgisi olan?
 
Son düzenleme:
Harici bağlamanada gerek yok.
Hdd takili kalsın başka windows yüklü hdd takıp pcyi yeni hdd üzerinden aç
Daha sonra dedigim programı indir. Daha sonra senin sıkıntılı olan hddyi lowlevel yap. Tüm veriler imha olacak kurtaramazsın.
Önemli verilerin yedeğini alabilirim şu anda bu uzun süre PC açmayan HDD'yim zaten aldıktan sonra Low Level yapınca tüm her şeyi sıfırlıyor yeni gibi mi oluyor?
 
Sıkıntılı hdd üzerinden windowsu açıp lowlevel yapmaya çalışırsan yapamazsın çünkü sistem kendi kendini çalıştıran hddyi silemez. Olmaz.
Anladım benim eski sorunsuz HDD ye low level'ı kurup bozuk HDD'ye yapacağım, anladım orayı sağ olasın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı