Bilgisayar iade etme

masteryodas

Decapat
Merhabalar, 1 hafta önce Slayer 7XL aldım. Ve o zamanki fiyatı 23900 TL idi. Şu anda 19200 TL. Aldığım bilgisayarı iade edip yenisini alabilir miyim? Yenisini alırken sorun çıkar mı?

İade edip yenisini alabilirsiniz. Ne tür bir sıkıntı çıkacağını düşündünüz? 23900 TL geri alacaksınız.

Şimdi anladım. Fiyatı arttığı için iade edip ucuz fiyattan satın almak istiyorsunuz. Bazı yerlerde ürünü aldıktan hemen sonra indirim olursa farkı veriyorlar diye biliyorum. Daha önce 250 TL'ye aldığım ceket 50 TL olmuştu. O farkı alabilirdik ama faturayı kaybetmiştik. İnternetten de araştırdım. Bir adamın Hepsiburada'dan aldığı ürün 1-2 gün sonra 35 TL indirime girmiş. Şikayetvar sitesine yazmış ve 35 TL hediye çeki vermişler.

Merhabalar, 1 hafta önce Slayer 7XL aldım. Ve o zamanki fiyatı 23900 TL idi. Şu anda 19200 TL. Aldığım bilgisayarı iade edip yenisini alabilir miyim? Yenisini alırken sorun çıkar mı?
Satıcı ile görüş. Ürüne herhangi bir zarar verilmediğini belirt. Gönderin bakalım demeleri gerekir çünkü 15 günlük (ürüne zarar gelmedikçe) koşulsuz iade hakkın var.

Açılmış ve kullanılmış ise satıcı isterse iade almama hakkına sahip.

Normalde bahsedilen iade süresi ambalajı açılmamış ürünler için geçerli ama çoğu satıcı hala satılabilir durumda ise iade kabul ediyor. Şansını bir dene.

İmkansız. Muhtemelen yanlış bilgisayara bakıyorsunuz. O fiyata RTX 3060 laptop yok.
Zaten önemli olan bu değil. Güncel fiyatına takılmayın. Konu farklı çünkü.

Kutusu açılmış ürünü iade almamak hangi kanunda yazıyor? O dediğiniz, kendisini kanun üzerinde gorup bir yerlerinden sözleşme uyduran satıcılarda oluyor.
Amazon böyle durumlarda farkı ödüyor ama başka yerler yapar mı sanmiyorum. Ürünü iade almazlar ise THH ile iade edebilirsiniz ama süreç uzun sürer.

2 hafta içerisinde koşulsuz şartsız iade etme hakkın var. Üstte yok açılmışsa satıcının almama gibi bir hakkı var diye bir şey yok. Satıcıların ise öyle kendi kafasından eklediği maddeler kanuna aykırı olduğu için yok hükmündedir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı