Bilgisayar için 2+1 ses sistemi önerisi

"Dinlemeyin kendini odyofil sanan insanları." gibi bi cümle olmasa ilk giriş cümlenize bir kaç cevap / fikirlerimi yazardım. Ama görüyorum ki gerek yok. Ben odyofilim , şöyleyim böyleyim yada benzer bir cümle mi geçiyor mesajımda merak ettim? Birde pasif subwoofer ne alaka onu da anlamadım? Pasif ses sistemimi geliyor aklınıza subwoofer diyince? Aşağıda ofiste kullandığım sisteme göz atabilirsiniz.

Yaşla alakası yok fakat 39 yaşındayım ve hiç unutmam 2002 yılında çok pahalı olduğu için haftalarca sabredip ilk düzgün aldığım Creative'in 5+1 ses sistemi ile merak salmıştım. O yıllardan beri çok harcamam oldu. Şu an mevcut olan ve kullandığım ses sistemleri;

Ev de mevcut olan;
  • Denon PMA-2020 AE Stereo Integrated Amplifier
  • Denon DCD1520AE CD Player
  • Monitor Audio Gold 100 Bookshelf Speaker (Walnut)
  • Cambridge Audio Dacmagic Plus DAC with QED Reference USB Cable
  • QED XT40 Speaker Cable (4mm)
  • QED Performance Audio Cable (Graphite)
TV için kullandığım;
- Bluesound NODE 2i Media Player
-Klipsch The Fives
-Klipsch Klipsch SPL-120 Referans Serisi Subwoofer

Ve ofisimde bulunan;
  • Almanya ziyaretimde aldığım adı sanı duyulmamış kötü bir interface
  • Mackie CR4-XBT
  • Mackie CR8S-XBT 8

Araba da olan bileşenler şuan üstteki gibi hazırda yok tek tek yazmam zaman alır fakat Helix markasının ürünlerinden oluşan orta üst seviye geçen 3 yollu aktif şekilde bağlı bir sistemi.

Şimdi bu üsttekileri neden yazdım? ;
İlk mesajımdaki tavsiyeyi verebilecek tecrübeye sahip olduğumu anlayasınız diye.

Madem çok detay olmasa da bu kadar yazdım şundan da bahsedeyim;
Ev de ki ses sistemi için konuşuyorum. Bileşenler tartışılır, mesela stereo anfiden memnun değilim uzun "yıllar"dır değiştirmek istiyorum ve almayı düşündüğüm belirlediğim bir kaç model var Arcam, Rotel, Roksan markalarına ait. Fakat bu işler eskisi gibi değil artık. Eskiden bir kitle vardı , aldığınız ürünleri almakla altın alıp değerlenmesi arasında fark yoktu. Şu an ne yazıkki sadece bakıyoruz geçiyor yıllar. Ve tabi en zayıf kalan DAC da değişmeli ki oda bir kaç yıl oldu bakıp duralı.

Son olarak D sınıfı kullanan monitörleri bu bütçelerde öyle "flat" dediğiniz beklentiye giripte kendinizi kandırmayın. Hepsinin ses karekteri farklı fakat iki EQ ayarı ile istediğiniz yere çekersiniz. Yani üstteki tavsiyem geçerli.

Ve bir hayat tavsiyesi de vereyim; Tanımadığınız kişiler hakkında yorum yapmayın. Kimin ne çıkacağı belli olmaz. Beni stüdyoya sokacakmışta sağa sola bakacakmışım..
Merhaba. Ben de pc de film ve oyun odaklı ses sistemi arıyorum. Uzun zamandır araştırıyorum. Z623 ile Edifier arasında kaldım. Fikrinizi almak istedim.

Merhaba. Ben de pc de film ve oyun odaklı ses sistemi arıyorum. Uzun zamandır araştırıyorum. Z623 ile Edifier arasında kaldım. Fikrinizi almak istedim.
Edifier'ın hangi modeline baktınız? Film ve oyunsa z623 seçebilirsiniz, Logitech oyun odaklı bir firma malum ve bu sebepten bassları daha derin ve uzun atımlı. Film veya oyunlarda çevre ambiyansını daha sıcak ve canlı veriyor. Edifier müzik odaklıdır, bassları orta atımlıdır. Artı olarak uydularında tweeter bulunur. Sıfır Edifier 2+1 bulabileceğinizi de sanmam, Türkiye'den çekildiler. Küçük bir distribütör marka 2.0 stereo ünitelerini satıyor sadece, son durum böyleydi.

Edifier'ın hangi modeline baktınız? Film ve oyunsa z623 seçebilirsiniz, Logitech oyun odaklı bir firma malum ve bu sebepten bassları daha derin ve uzun atımlı. Film veya oyunlarda çevre ambiyansını daha sıcak ve canlı veriyor. Edifier müzik odaklıdır, bassları orta atımlıdır. Artı olarak uydularında tweeter bulunur. Sıfır Edifier 2+1 bulabileceğinizi de sanmam, Türkiye'den çekildiler. Küçük bir distribütör marka 2.0 stereo ünitelerini satıyor sadece, son durum böyleydi.
Pardon bana sordunuz sandım, arkadaş yorumlasın.

Pardon bana sordunuz sandım, arkadaş yorumlasın.
Hayır hocam sorun değil elbette ki teşekkür ederim. Bilgi, bilgidir. Ben uzun zamandır araştırıyorum ama artık sıkıldım. Kafamda 3-4 model var. Sıralama yapacak olursam 1- G623, 2- Edifier 1280dbs 3- SteelSeries Arena 7/9 4- Razer leviathan pro
G623 eski olması beni düşündüren tek nokta.

Rica ederim. SteelSeries Arena deneyimledim bir arkadaşımda beğenmemiştim. Razer için bir şey diyemem fikrim yok, Logitech ve Edifier arasında benim tercihim tereddütsüz 1280 dbs olurdu.

Neden peki? Az önce oyun ve film için Logitech d
''Benim tercihim'' o olurdu, tweeter kullanmayan, bassları gerektiğinde sönmeyen hiçbir şeyde müzik dinleyemiyorum ben. Siz film ve oyun diye özellikle belirttiğiniz için ve hangi edifier modelinden bahsettiğiniz bilmediğim için z623 demiştim, sonradan modelleri söyleyince 1280 dbs bana uygun geldi. Lakin İkisi çok farklı, 623 tamamen medya ve eğlenceli odaklı, 1280 tamamen ''iyi müziğe giriş'' ürünü. İkinci el bulabilirseniz Edifier S530DB alarak denge kurabilirsiniz. Hem oyun ve film için başarılı, hem de Logitech'den daha iyi müzik kalitesi sunar.

''Benim tercihim'' o olurdu, tweeter kullanmayan, bassları gerektiğinde sönmeyen hiçbir şeyde müzik dinleyemiyorum ben. Siz film ve oyun diye özellikle belirttiğiniz için ve hangi edifier modelinden bahsettiğiniz bilmediğim için z623 demiştim, sonradan modelleri söyleyince 1280 dbs bana uygun geldi. Lakin İkisi çok farklı, 623 tamamen medya ve eğlenceli odaklı, 1280 tamamen ''iyi müziğe giriş'' ürünü. İkinci el bulabilirseniz Edifier S530DB alarak denge kurabilirsiniz. Hem oyun ve film için başarılı, hem de Logitech'den daha iyi müzik kalitesi sunar.
Sizi bulmuşken bir kaç soru daha sorayım 😀 oyun için pc de iem kulaklık Truthear Nova almayı düşünüyorum. Yanına ses kartı gerekir mi? İE200 ile Nova arasında kalıp Novaya yöneldim.
623 eski bir ürün. Ancak oldukça kuvvetli görünüyor. Subwoofer falan da var. Edifier ile arasında gidip geliyorum. Müzik çok fazla dinlemiyorum. Amacım film izlerken atmosfere girebilmek. G623de olan thx sertifikası hoşuma gitti. Baya zamanınızı alıyorum ama kusura bakmayın lütfen.

Nova alacaksanız yanına qudelix 5k dac alıp kullanın, yoksa pek bir esprisi kalmaz. Müzik ön planda değil madem 623 güçlü bir ünite, epey atmosfere sokar sizi o kesin. Estağfurullah, vaktim vardı keyifle cevapladım.

Nova alacaksanız yanına qudelix 5k dac alıp kullanın, yoksa pek bir esprisi kalmaz. Müzik ön planda değil madem 623 güçlü bir ünite, epey atmosfere sokar sizi o kesin. Estağfurullah, vaktim vardı keyifle cevapladım.
Dediğiniz ürün Tr de satılmıyor sanırım. Nova hakkındaki düşünceniz nedir? Özellikle İe200e karşı. Bütçe doğrultusunda bunlara yönetebildim. Elbette basit ve giriş seviyesi ürünler. Edifierin ses kalitesi , g623ün ses gücü kafamı kurcalıyor. Öte yandan Edifier de Bluetooth var ve çok daha yeni bir ürün. G623 neredeyse 20 senelik cihaz.

fiio ürünlerine bakın var sanırım Türkiye'de. ie200 hexa'nın rakibi, Nova daha iyi. ie200'ün bassları oldukça iyi ama tizleri çok yorucu, nova hakkında geniş bir bilgim yok ama epey sevildiğini biliyorum. Birkaç kullanıcı yorumu okumuştum, nova daha iyi deniliyordu.

Eski olması çok da bir şey ifade etmiyor. Zaten kulaklık da alacaksanız madem film ve oyunlar için 623 alın geçin. Edifier 1280 ile filmlerden öyle yıkıcı sesler falan beklemeyin, keyif verir ama ambiyans seslere girince subwoofer başka bir şey.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı