Bilgisayar ile Gelen Orijinal Windows'a Dönmek

Sencer öztürk

Hectopat
Daha fazla  
Bu adam bilgisayarı komple silip crackli Windows 10 kurmuş içine recovery dosyasını da silmiş. Ben bu bilgisayarı tekrardan Windows 8 orjinal haline çevirmek istiyorum. Nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz ?

Not: Birçok kişi Windows 8 indir kur zaten orjinal olur dedi ancak Microsoftun sitesinden Windows 8 indirdim kurarken aktivasyon anahtarı istedi, bu da elimde mevcut değil. Ne yapabilirim yardımcı olur musunuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar ile gelen Windows 8'in orijinal olduğuna emin misiniz? Kurulumdan sonra bir şekilde aktifleştirilmiş olabilir.

Soru hala geçerli mi? Ona göre sorunun çözümü var aramam lazım.

Ekleme: Aynı sorunu yaşayan başkaları da olabilir diye yazayım. Bilgisayarınızı ilk aldığınızda beraberinde gelen Windows orijinal ise ve kutunun içinde beraberinde gönderilen Windows kurulum CD'si yoksa, Windows Key'iniz muhtemelen BIOS'un içinde kayıtlıdır.

Yapmanız gereken doğru sürümü indirmek windows 8 single language/pro/home ....gibi. Eğer hatırlamıyorsanız hepsini indirip teker teker denemeniz gerekecek. Doğrusu denk geldiğin kendisi otomatik giriş yapacak ve sizden key istemeyecek.

İnternette windows keyinizi gösterecek bir çok program var, fakat onlar aktif olanı gösteriyorlar. Yani orjinalin dışında bir sürüm indirip Crack ile kullanıyorsanız, BIOS içinde kayıtlı olan Key'i göstermeyecektir.
Key'i görebilmek için cmd.exe'yi admin olarak çalıştırıp içine "wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey" yazıp enter'la. (benim orjinalim win8.1 ve bu kodu win10'da kullandım çalışmıştı, şuanda win7 kurulu ve çalışmadı...nedenini bilmiyorum)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı